Proti Nemkám ide o všetko!

Posledné štvrté vystúpenie slovenských junioriek na Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku o konečné siedme miesto bude veľmi dôležité. V súboji s Nemeckom totiž ide o záchranu v elitnej kategórií a Slovenky tak potrebujú zvíťaziť.

 

Čaká nás posledný tím skupiny A Nemecko, ktoré prehralo svoj úvodný zápas na MS s úradujúcimi majsterkami sveta vysoko 0:29 a neskôr aj 2:8 s Českom a 0:5 s Nórskom. Nemky tak v doterajšom priebehu šampionátu strelili len dva góly a 42 inkasovali. Vzájomná bilancia oboch krajín je vyrovnaná. Slovenky sa s Nemkami v doterajšej histórii stretli štyri krát a zaznamenali dve víťazstvá a to na turnajoch Polish cup. Jedinú prehru z MS máme ešte z roku 2006 a to v pomere 1:4. Naposledy sa tieto krajiny stretli vo februári tohto roku opäť na turnaji Polish cup a z víťazstva 5:3 sa tešili Nemky. „Našou zajtrajšou úlohou je samozrejme zvíťaziť a udržať pre Slovensko účasť v elitnej skupine aj pre budúce Majstrovstvá sveta. Náš posledný súboj v Poľsku nedopadol z pohľadu výsledku dobre a Nemky sa v ňom prezentovali predovšetkým urputnou obranou s rýchlym prechodom do protiútoku. O výsledku bude rozhodovať psychika, ale aj fyzická pripravenosť. Naše dievčatá sú v oboch aspektoch na tom veľmi dobre. Možnou malou nevýhodou môže byť náš kratší čas na regeneráciu po včerajšom zápase s Fínskom,“ povedal tréner junioriek Slovenska Jaroslav Marks.

 

Posledný súboj slovenských reprezentantiek na MS vo Švajčiarsku o konečné 7. miesto proti Nemecku môžete sledovať dnes na živo od 10.00 hod tu:

 

O 7. miesto – SLOVENSKO – Nemecko



Odoberajte newsletter