Pruské malo na Orave viac síl v záverečnom dejstve

Až štyri deväťbodové celky sa po sobote streli v popredí tabuľky najvyššej ženskej súťaže. Partiu doplnilo Pruské, ktoré zaznamenalo tretie víťazstvo zo štyroch kôl. Tvrdošín mal pritom lepší vstup do zápasu a viedol aj rozdielom troch gólov. Lenže potom prišla tretia tretina a s ňou päťgólový nástup hosťujúceho tímu, ktorý zavŕšil obrat.

 

Pruské s Tvrdošínom vo svojich najaktuálnejších zápasoch zviedlo niekoľko dramatickým a vyrovnaných súbojov. Ten sobotný sa pridal do zoznamu. Päť rôznych strelkýň poskladalo v prvej polovici zápasu vedenie 4:1 a zdalo sa, že domáci FBK pôjde suverénnym spôsobom za plným bodovým ziskom. To, čo sa však nedarilo štyridsať minút, v poslednej tretine fungovalo o poznanie ľahšie. Považankám sa v správny čas prihlásili osvedčené strelkyne ako Ivana Hrehušová, Nikol Drábeková a Martina Mikulčíková.

 

Tvrdošín prehral aj štvrtý tohtosezónny zápas a pohľad na nedeľný program nenasvedčuje tomu, že by mala prísť jednoduchčšia výzva. Čeliť totiž bude Nemšovej, ktorá doteraz nestratila ani bod. Päť zápasových gólov bolo najviac, koľko doteraz tím Milana Burdeľa v zápase dokázal nastrieľať, no proti strelecky disponovanému Pruskému to nestačilo.

 

FBK Tvrdošín – ŠK 98 Pruské  5:6  (1:0, 3:1, 1:5)

 

Hlasy po zápase:

 

Milan Burdeľ (tréner FBK Tvrdošín):Škoda tretej tretiny, chce to ešte nejaký ten čas. Mali sme to veľmi dobre rozohrané. Dievčatá bojovali do poslednej chvíle. Musíme sa naučiť udržať si chladnú hlavu hlavne v závere zápasov. Urobil som chybu v závere a na danú situáciu som mal reagovať. Babám ďakujem za bojovnosť.

 

Mária Sedláková (najlepšia hráčka FBK Tvrdošín):Od začiatku sme to mali vo svojich rukách, záver sme však nezvládli, čo nás veľmi mrzí.

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):Prvá tretina bola z našej strany dobrá. V druhej tretine nás súper prevalcoval. V tretej tretine sme to stiahli na dva útoky a podarilo sa.

 

Ivana Hrehušová (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):Tesný výsledok zápasu hovorí o tom, že to bol vyrovnaný duel. Bohužiaľ, prvé dve tretiny boli z našej strany plné individuálnych chýb, ktoré súper trestal. Do tretej tretiny sme vstúpili za nepriaznivého stavu 1:4 s cieľom otočiť zápas v náš prospech, čo sa nám aj podarilo, vďaka zrýchlenej hre a využívaniu šancí. Súper bojoval do posledných sekúnd, ale chvalabohu sa nám to podarilo ubrániť. Ďakujeme súperovi za hru a bojovný výkon.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter