Pruské ukoristilo na Kysuciach bod, rozhodla Laura Chúpeková

Kysucké Nové Mesto má na január naplánovaných až sedem zápasov a na ženskú ligu nezvyčajne, musí byť v akcii štyri víkendy po sebe. V troch štvrtinách tejto cesty sa navyše objavil veľmi zdatný súper z Pruského, ktorý hodil za hlavu neistý úvod sezóny a s vyhliadkami do play-off môže byť ešte veľmi zaujímavým vyzývateľom. Na Kysuciach tieto ambície potvrdil, prišiel takticky dobre pripravený a ukoristil bod.

 

Kysučanky pred týždňom v boji o prvé miesto zdolali Nemšovú, počet svojich sezónnych gólov priblížili ku deväťdesiatke a podobne ofenzívny a rýchly florbal sa od nich očakával aj proti hosťujúcemu ŠK 98. Jeho manko na lídra je po sobote jedenásťbodové, keďže s priebežným lídrom tabuľky prehral 4:5 po predĺžení. Považanky súperkám znepríjemnili hru dôrazom v osobných súbojoch a dobrým napádaním. Po prvej tretine viedli 1:0, avšak v druhom dejstve od tohto systému upustili a výsledkom bol obrat a dvojgólové manko.

 

Domáce družstvo v úvode tretej tretiny odskočilo na rozdiel troch gólov a zdalo sa, že takto rozohraný duel už zo svojich rúk pustiť nemôže, no Pruské sa vrátilo ku dobrému napádaniu a odmenou boli tri góly v rozpätí deviatich minút. Lenka Lenčešová skórovala dvakrát a po troch dueloch po návrate je už šesťgólová. Na opačnej strane však šou ukradla dvojgólová Tamara Dobošová a najmä Laura Chúpeková s bilanciou 3+2.

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – ŠK 98 Pruské 5:4pp (0:1, 3:0, 1:3 – 1:0)

 

Hlasy po zápase

 

Marián Chlebana (tréner Kysuckého Nového Mesta):Dnes sme radi za dva body. Nič tomu nenasvedčovalo po prvých dvoch tretinách, kedy sme ešte zahodili kvantum vyložených, čistých gólových, šancí. Toto nás v konečnom dôsledku mrzí. Ináč dobrý zápas, hralo sa hore dole.

 

Alexandra Faktorová (najlepšia hráčka Kysuckého Nového Mesta):Tento zápas bol pre nás fyzicky náročný. Myslím, že sme dali toho všetko. Dostali sme také lacné góly z nedostupovania hráčov. Našťastie sme dnes mali na ihrisku Lauru Chupekovú, ktorá bola pri všetkých góloch. Dnes sme akosi nemali šťastie. Nevedeli sme dať góly do prázdnej brány. Nakoniec je však fajn, že sme vyhrali aspoň v predĺžení.

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):Vedeli sme, že domáce hrajú veľmi rýchly a behavý florbal, na čo sme ešte vedeli v prvej tretine aj s troškou šťastia reagovať. V druhej tretine sme už nestačili a výsledok nám ušiel. V tretej sme hru stiahli na dve päťky, hlbšie sme sa zatiahli a spoliehali na rýchle brejky, ktoré nám nakoniec vyšli. Predĺženie už bola lotéria. Nám brejk nevyšiel a domácim vyšiel. Aj keď je florbal kolektívny šport, myslím si, že domácim dnes zariadila víťazstvo vynikajúcim výkonom Laura Chupeková.

 

Barbora Gáborová (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):Na zápas sme išli dnes pozitívne naladené a myslím si, že sme ho aj v tomto duchu celý odohrali. Nemali sme, čo stratiť. Mohli sme len prekvapiť, čo sa nám aj nakoniec podarilo. Osobne som si tento zápas užila. Baby ukázali silu, keď sme dokázali manko z druhej tretiny stiahnuť a zápas nakoniec doviesť do predĺženia, kde domáce potvrdili svoju kvalitu.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter