Pruské zvládlo dôležitý a opatrný zápas v Bratislave

Na analyzovanie tabuľky je ešte priskoro, no minimálne prvé tri kolá naznačili, že súboj medzi Hurikánom a Pruským môže byť pre oba tímy mimoriadne dôležitý. Po sobotnej prehre v Nitre to priznala aj trénerka Považaniek, kým bratislavský celok systematicky pracuje od zápasu k zápasu a sám spoznáva, na čo jeho posilnený tohtosezónny káder má. To všetko bolo cítiť na priebehu aj počte gólov. Prvá tretina priniesla jedinú zmenu skóre a v polovici duelu bol stav 1:3. To už dostávalo do lepšieho postavenie hosťujúce Pruské, ktoré sľubný vývoj z rúk nepustilo.

 

Vychádzajúc z predošlých vzájomných zápasov, Hurikán s Pruským zvykne v sezóne absolvovať jedny strelecké hody a jedno opatrnejšie stretnutie. Pred rokom prišla po sedemnásťgólovej prestrelke diétnejšia sedemgólová porcia v odvete a podobné to bolo aj v ročníku 2018/19. Väčšia prestrelka nás tak pravdepodobne čaká v novembri v Dubnici. Pre tento raz sa aktérky uspokojili s výsledkom 2:5 a "čiaročku" do tabuľky strelkýň nadobudlo len šesť žien, hneď dve Ivana Hrehušová.

 

Veľké predznamenanie konečného umiestnenia v prebiehajúcej sezóne tento duel neposkytol. ŠK 98 akurát ukázal, že výsledkovo-herná kríza v jeho prípade zďaleka nie je taká veľká, ako sa niekde mohlo šepkať. Dôkazom je bilancia 2-2 po otváracích štyroch kolách. Menšia spokojnosť zrejme panuje v Bratislave, kde sa z domáceho dvojzápasu nepodarilo vyťažiť ani bod a lichotivo nevyznieva ani súčet piatich víkendových presných zásahov. Náprava však môže byť zrealizovaná 10. a 11. októbra, kedy hrá Hurikán opäť doma. Čeliť bude Spišskej Novej Vsi a Sabinovu. Domov sa vracia aj Pruské a víkendový program bude mať preň oravsko-kysucký charakter.

 

Hlasy po zápase:

 

Stanislav Šenšel (tréneru Hurikánu): "Máme za sebou ďalší smolný zápas, žiaľ, s podobným scenárom ako včera. Boli sme aktívnejší, viacej sme tvorili, boli na loptičke, strieľali no napriek tomu góly padali iba do našej brány. Dúfam, že tá smola, ktorú sme nazbierali počas uplynulého víkendu, v ďalších zápasoch odíde. Verím, že nasledujúce zápasy odohráme efektívnejšie."

 

Andrea Vaseková (hráčka Hurikánu): "V prvej tretine sme hrali zodpovedne, bola celá v našej réžii. Vypracovali sme si množstvo šancí, ktoré sme nepremenili. Súperky veľmi podržala ich brankárka. V druhej tretine sme dostali 3 rýchle góly čím nám súperky odskočili a do zápasu sme sa už nevedeli vrátiť, nedokázali sme sa presadiť napriek tomu, že sme si vytvorili veľa šancí. Súperkám by som chcela pogratulovať k výhre."

 

Adriána Pienčaková (trénerka Pruského): "Dnes sme vyhrali zaslúžene, zvýšili sme frekvenciu a rýchlosť, hlavne čo sa týka kombinácií. Tlačili sme sa dopredu čo nám prinieslo úspech. Pomohol nám aj nešťastný gól brankárky súperiek. Ďakujem svojim hráčkam za dnešný výkon a tešíme sa na ďalšie zápasy."

 

Pavlína Farulová (brankárka Pruského): "Náš výkon hodnotím lepšie ako vo včerajšom zápase s Nitrou, jednoznačne sme hrali viac tímovo, nahrávali sme si. Stále nám robí trochu problém premieňanie šancí, ale obrana bola z našej strany lepšia ako včera. Dievčatá chcem pochváliť za dnešný výkon."

 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava - ŠK 98 Pruské 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter