Prvá liga mužov začína dohrávkami

Viac než dvojmesačné prerušenie prvej ligy mužov sa počas nasledujúceho víkendu končí. Na programe sú štyri súboje a po ďalšom týždni sa rozbehne kompletná súťaž súbojmi 25. a 26. kola. Po dva zápasy odohrajú Detva a Raptors (medzi sebou) a Čadca, ktorá sa predstaví v Spišskej Novej Vsi a v Starej Ľubovni.

 

Družstvá si na spoločnej schôdzi na konci predošlého týždňa spoločne odhlasovali, že sezóna sa ukončí dohraním všetkých zápasov základnej časti, po ktorej sa vyhodnotí víťaz, ale aj zostupujúce tri tímy na posledných miestach tabuľky.

 

Zajtra hostí Falcons Stará Ľubovňa hráčov z Devils Čadca. Hostia mali dobre rozbehnutú sezónu a v neúplnej tabuľke sú zatiaľ na peknom treťom mieste. O deň neskôr vycestuje Devils na súboj proti Spišskej Novej Vsi. „Ako náhle nám bolo umožnené trénovať, snažili sme sa tráviť v hale čo najviac času, aby sme sa dostali aspoň do takého herného tempa, v akom sme skončili. Vzhľadom na dlhšiu pauzu je naozaj veľmi ťažké niečo očakávať od súperov. Tabuľkové postavenie nebude hrať žiadnu rolu, osobne očakávam, že v prvých stretnutiach po reštarte budú úspešné tie kluby, ktoré pracovali aj počas prestávky. Veríme, že sme sa dobre pripravili a ukážeme to hneď od začiatku a budeme pokračovať v dobrých výsledkoch aj naďalej. Pred sezónou sme avizovali, že na tabuľkovom postavení nám nezáleží, ale vzhľadom na štýl dohrávania súťaže sa musíme na každý zápas nastaviť ako by sme boli v play-off. Tabuľka je veľmi vyrovnaná a každý prípadne stratený bod bude na konci chýbať,“ povedal vedúci družstva Čadce Lukáš Imrišík.

 

Druhý tím tabuľky z Detvy začal strácať v závere roka trochu dych a Capitol Floorball Team sa im postupne vzďaľoval. Deväťbodovú stratu na lídra môžu stiahnuť vo dvojzápase, ktorý odohrajú proti Raptors. „Na prípravu sme mali málo času, ale v rámci možností sme pripravení. Chýba nám viacero hráčov či už pre choroby, alebo zranenia. Aj napriek oklieštenej zostave chceme zabojovať o všetkých šesť bodov, aj keď ani v jednom stretnutí nebudeme mať výhodu domáceho prostredia. V Detve sa totiž konečne začalo s rekonštrukciou športovej haly a preto zvyšné domáce zápasy odohráme v Badine,“ povedal tréner Detvy Radim Chamula.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter