Prvá liga v znamení finálovej série jednoznačných favoritov súťaže

Druhá najvyššia celoštátna súťaž žien prvá liga, dospela do svojho záveru. Čakajú nás dve série a to finálová, do ktorej sa dostali favoriti základnej časti FBK Harvard Partizánske a CAPITOL Floorball Club, no a séria o tretie miesto medzi Slovenskou Ľupčou a Snipers Bratislava. Taktiež zostáva dohrať ešte päť stretnutí v skupine o 5. až 7. miesto.

 

Finále, ale aj súboje o bronz sa začínajú na ihriskách horšie postavených družstiev po základnej časti a tak už zajtra vycestujú do Modry, kde bude mať tentoraz domáce prostredie bratislavský Capitol, hráčky z Partizánskeho. „Na nášho finálového súpera sme sa začali špeciálne pripravovať od momentu, keď sme dostali rozhodnutie o spôsobe dohratia súťaže. Poznáme ich silné miesta, ktoré sa budeme snažiť eliminovať a rovnako aj slabé miesta, ktoré sa budeme snažiť využiť. Partizánskemu máme zo základnej časti čo odplácať. Od druhej prehry s Partizánskym máme v realizačnom tíme nových ľudí, ktorí našu hru, taktiku ale aj psychiku vedia nastaviť na správnu vlnu. Obidva tímy majú kvalitný káder a do zápasov ideme s rovnakým cieľom, preto od finálovej série očakávame vyrovnané súboje, v ktorých budú rozhodovať maličkosti,“ povedal tréner CAPITOL Floorball Club Peter Holekši a k úvodnému domácemu súboju doplnil: „Na zápas sme pripravení s najlepším možným zložením. Kapitánka Miška Krivulčíková nám bude samozrejme veľmi chýbať, ale jej zranenie nás ešte viac zomklo a spravíme všetko pre to, aby sme sériu zvládli a dotiahli do víťazných koncov. Družstvá sú podľa mňa takticky dobre pripravené, rozhodovať budú individuálne chyby, ktoré sa bude snažiť každý z tímov potrestať a formy brankárok, ktoré môžu byť rozhodujúcim faktorom finále.“

 

Partizánske ťahá obdivuhodnú sériu štrnástich zápasov bez straty bodu a zvládlo aj dve konfrontácie s Capitolom, ktorý zdolali doma 11:6 a u súpera vyhrali dokonca 13:4. „Príprava na finálovú sériu nebola nijako odlišná ako býva aj pred inými zápasmi. Počas týždňa sme absolvovali dve tréningové jednotky, mladšie dievčatá tri. Iné bolo možno len to, že sme vo vyššom počte. Určite bude dôležité, ako vstúpime do tejto série a preto musíme makať od úvodných minút. Vieme, že Capitol chce rovnako ako my, postúpiť, tak čakám, že sa bude hrať výborný florbal. Rovnako ako to bolo v našich oboch doterajších vzájomných zápasoch základnej časti. Ja verím, že už v Modre budeme úspešní a vytvoríme si dobrú pozíciu pred domácou odvetou. Mali by sme nastúpiť takmer kompletní, možno nám bude chýbať Nikol Drábeková, ktorá hrá semifinále za Pruské a ešte tri staršie dievčatá, ktoré chodia nášmu družstvu len vypomáhať, keď máme problém so zostavou. To teraz nehrozí. V tomto dueli určite budú rozhodovať výkony brankárok, lebo obe družstvá sú dosť ofenzívne ladené,“ povedal Dušan Ďuríček, tréner FBK Harvard Partizánske.

 

Bratislavčanky obsadili v základnej časti štvrtú priečku a tak je favoritom súboja o tretie miesto Slovenská Ľupča. Snajperky sa však posnažia vybojovať si medailu. „Náš predsezónny cieľ bol zabojovať práve o tretie miesto, takže dá sa povedať, že naše očakávania napĺňame. V sérii je Slovenská Ľupča miernym favoritom, chceme však náš cieľ dotiahnuť do konca. Očakávam vyrovnanú sériu a skvelé nové skúsenosti pre dievčatá. Oba zápasy proti Ľupči boli v základnej časti veľmi tesné a myslím, že sme v nich doplatili na mimoriadne nestabilnú situáciu na brankárskom poste, ktorá nás trápila celú sezónu. Túto skutočnosť sme sa posnažili v rámci možností vyriešiť angažovaním Viktórie Ščasnej. Čo sa týka zostavy, budeme si zrejme musieť vystačiť bez našej najproduktívnejšej hráčky Stely Drgonovej, čo bude určite citeľná strata. V play-off však rozhoduje hlavne kolektívny výkon a my budeme chcieť bojovať o každý zápas,“ skonštatoval kouč bratislavského Snipers Vladimír Roziak.

 

Na programe je aj jeden súboj skupiny o 5. až 7. miesto a zajtra sa medzi sebou stretne domáce Fiľakovo s Likavkou.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter