Prvá liga žien štartuje zaujímavou konfrontáciou

Postupne sa rozbiehajú všetky celoštátne súťaže a medzi nimi nechýba ani prvá liga žien, ktorá bude mať v nasledujúcej sezóne sedem účastníkov. Počas najbližšieho víkendu nám táto liga ponúkne šesť zaujímavých konfrontácii. Najväčšími ašpirantami na postup do Hyundai extraligy žien bude nováčik CAPITOL Floorball Club, ktorý má vo svojich radoch množstvo bývalých extraligových a reprezentačných hráčok a FBK Harvard Partizánske, ktoré už účasť v najvyššej súťaži okúsilo.

 

Práve tieto dva celky sa v sobotu stretnú medzi sebou v Partizánskom. „Naše ambície za posledné dva roky sú najvyššie , čo je v našom prípade postup. Súťaž sa len začína a bič plieska na konci, čo si uvedomujeme a preto prvý zápas nemusí vyhrať hneď celú súťaž. Hlavne chceme odohrať súboje tak, aby sme boli spokojní s tým, čo sme predviedli. Nemyslím si ale, že hneď od úvodu budeme hrať florbal, akým by sme sa chceli prezentovať, lebo príprava na túto sezónu nebola ideálna a nešla tak, ako som si ja predstavoval. Všetko budeme musieť s dievčatami doháňať počas nej,“ povedal pred duelom prvého kola kouč FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček. Harvard v druhom súboji hostí v nedeľu bratislavský Snipers.

 

Družstvo súpera z Partizánskeho, CAPITOL, vznikol prakticky len pred niekoľkými týždňami. Káder bol vyskladaný zo skúsených a bývalých hráčok medzi ktoré celkom určite patria Alexandra Ferencová, Veronika Turčáková, Michaela Krivulčíková, Katarína Szabóová, Michaela Vršková, Nikoleta Randová a mnohé ďalšie. „Na sezónu sme sa pripravovali rôzne, jednak sme mali tréningy v hale spoločne s mužmi a tiež sme mali možnosť chodiť do fitka na letnú prípravu. Kto chcel si mohol zahrať raz v týždni pre zábavu beach volejbal. Ostatok si každý riešil individuálne podľa času. Len ťažko povedať ako sme sa stihli tímovo zohrať, nakoľko na tréningoch nás bolo podľa toho, ako kto mohol prísť, keďže každá má svoju prácu a bolo dovolenkové obdobie. Snažili sme sa urobiť maximum a ako, to sa ukáže až priamo na zápase,“ povedala hráčka Capitolu Michaela Vršková, ktorá spoločne s Nikoletou Randovou prišli z extraligového Hurikánu. „Musím priznať, že to bolo náročné rozhodnutie nakoľko som chcela hrať extraligu a nie prvú ligu. Avšak odísť som sa rozhodla preto, lebo ma zlákal kolektív dievčat, niektoré poznám už veľmi dlho, a tiež dobré podmienky. Jednoznačne je našou ambíciou postúpiť do extraligy. Trúfame si na výhru a urobíme preto maximum. Myslím, že máme šikovné, múdre a skúsené hráčky,“ ukončila Vršková.

 

Dva duely odohrá aj družstvo z Čadce, najskôr proti Slovenskej Ľupči a na druhý deň proti Fiľakovu. Tých istých súperov okúsia v Ružomberku hrajúce Meteníčky z Likavky len v opačnom poradí.

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter