Prvá Tsunami prekvapila prevahou nad druhým Florkom

V tomto súboji najlepšieho tímu ligy s druhým najlepším padlo celkom trinásť gólov. Očakávaná vyrovnaná dráma nenastala, keďže hostia z Košíc inkasovali až deväťkrát. 

Až štyri z deviatich gólov strelila Tsunami už v prvej tretine. Stretnutie začalo presilovkou Bystrice 5 na 3, ktorú aj využil jej obranca Šimon Šmajda. Na začiatku šiestej minúty zvyšoval na 2:0 Roman Chovan. Dvakrát sa trafil Peter Banga, v oboch prípadoch mu asistoval Martin Kupec. 

Značná gólová prevaha Tsunami trochu ustúpila v druhej časti, kedy sa presne trafila len raz zásluhou Šmajdu. Ešte predtým sa za hostí presadili najproduktívnejší hráč ligy, Patrik Pelegrin a Martin Kátlovský. V 51. minúte znížil na 3:5 Samuel Kerekeš, ale zvyšok tretej tretiny sa niesol v duchu pokračujúcej kanonády Tsunami. Šiesty gól Bystrice strelil Martin Kubovič, siedmy Maroš Kovaľ a ôsmy Roman Chovan. Po Chovanovom nedovolenom vrážaní Florko znížilo na 4:8 presilovkovým gólom Martina Kátlovského. Na konečných 9:4 uzavrel Kupec. 

 

Hlasy po zápase: 

Dárius Siheľský (tréner, Tsunami Záhorská Bystrica): Dovolím si tvrdiť, že celý zápas sme mali pod kontrolou. Súpera sme k ničomu nepustili. Môže nás jedine mrzieť druhá tretina, kedy sme nepremenili minimálne tri sto-percentné šance.“

Pavol Blaško (tréner, FK Florko Košice): „Súper nám ukázal, kde sme. Je vynikajúco fyzicky pripravený. Pol zápasu nás nepustil k hre a trestal všetky naše chyby. Ale to bolo tým, že aj takticky bol skvelo pripravený. Hral celý čas na lopte, čiže jednoznačne musím povedať, že sme nestíhali — určite aspoň počas polovice zápasu. No a samozrejme sme aj začali veľmi zle. Hneď presilovka 5 na 3, čiže museli sme doťahovať úvod a proti takémuto súperovi sa to robí ťažko.“
 

Tsunami Záhorská Bystrica — FK Florko Košice 9:4 (4:0, 1:2, 4:2) 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter