Prvé Florko Košice vyzve v derby posledný Mikuláš Prešov

Počas nasledujúceho víkendu sa odohrajú všetky ostatné súboje deviateho a desiateho kola extraligy juniorov. Čakajú nás dva derby duely „koňare“ vs „vraňare“ a do Trenčína vycestujú bojovať o body bratislavské tímy Hurikán a Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Zvláštnu príchuť budú mať dva východniarske derby súboje, o ktoré sa postarajú košické celky ATU a Florko. V domácom prostredí totiž vyzvú Mikuláš Prešov, ktorý je bez bodu na poslednom mieste tabuľky. Zajtra tak prvé Florko vyzve posledný Mikuláš. „Nič iné si nepripúšťame ako víťazstvo. Je pravda, že tzv. povinné zápasy sú najťažšie, ale káder máme veľmi kvalitný a tak očakávame všetkých šesť bodov a teda aj víťazstvo so Žilinou,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Púchovčania odohrajú jeden domáci zápas, pretože v súboji proti ŠK Lido si vymenili organizáciu domáceho stretnutia. Zajtra tak hostia Snipers Bratislava a v nedeľu cestujú do Bratislavy. „Čaká nás družstvo z hornej polovice tabuľky, čo naznačuje jeho silu a kvalitu. Aktuálne má Snipers iba dve prehry, avšak dúfame, že na domácom ihrisku, kde sme silný tím, im pridáme tretiu prehru. Lido je aktuálne na 10. mieste a keďže sa zmenilo to, že hráme vonku, aj napriek tomu si veríme a v tomto zápase počítame s tromi bodmi,“ povedal tréner FBK Púchov Tomáš Kvasnica.

 

Hurikán v predošlých dvoch kolách prehral doma s košickými tímami a teraz sa Bratislavčania chystajú na náročné súboje pod hrad Matúša Čáka. „Pripravujeme sa na prvý výjazd. Uvedomujeme si silu oboch nadchádzajúcich súperov. 1. FBC ako aj AS majú svoju kvalitu, ktorú ukázali v doterajšom priebehu súťaže. Do oboch stretnutí ideme s odhodlaním podať čo najlepší výkon a zobrať domov čo najvyšší počet bodov,“ povedal tréner Hurikánu Michal Trgiňa.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter