Prvé miesto je isté, no víťazstvo s Austráliou je povinnosťou

Slovenské reprezentantky si dvomi víťazstvami nad Singapurom a Estónskom v základnej skupine „C“ na Majstrovstvách sveta v Bratislave, predčasne zabezpečili postup z prvej pozície. Dnes dievčatá odohrajú tretí a posledný zápas v skupine a to proti Austrálii.

 

Náš dnešný súper, ktorým sú Austrálčanky, obsadili na predchádzajúcich Majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere konečné dvanáste miesto. Na tohtoročnom šampionáte odohrali v skupine dva zápasy. Najprv prehrali s Estónskom 4:10 a včera vybojovali bod po remíze 5:5 so Singapurom. Tento súper by Slovenkám nemal robiť problémy a preto idú naše dievčatá dnes za tretím víťazstvom. „Tak ako v predchádzajúcich súbojoch dáme priestor všetkým hráčkam, aby sa pred utorkovým dôležitým zápasom ešte lepšie rozohrali. Ak nám súperky dnes ponúknu presilové hry, zameriame sa na to, aby sme ich dokázali využiť, pretože proti Estónkam sme nevyužili ani jednu z dvoch možných. Ak chceme byť proti kvalitnejším súperom úspešní, musíme presilové hry premieňať na góly,“ povedal kouč Slovenska Michal Jedlička.

 

Slovensko sa v doterajšej histórii stretlo s Austráliou vo dvoch meraniach síl. V roku 2009 počas šampionátu B-kategórie vo švédskom Västeräs naše dievčatá prehrali tesne 5:6, ale na Majstrovstvách sveta v roku 2013 v Brne Slovensko zvíťazilo 7:2. Bilancia je teda vyrovnaná, no súčasný progres slovenského florbalu napovedá, že sme favoritom tohto duelu.

 

Zápas Austrália – SLOVENSKO vysiela na živo aj Slovenská televízia – RTVS na svojom druhom kanáli od 13.30 hod.



Odoberajte newsletter