Prvý je najcennejší - po stopách premiérového gólu extraligistiek

Družstvá majú za sebou len niekoľko otváracích zápasov, no viaceré dievčatá stihli svoje štatistiky obohatiť o veľmi cenný míľnik - prvý kariérny gól v extralige. Práve po stopách premiérového gólu sa dnes vydáme. Strelkyne nám totiž prezradili, čo v takejto chvíli letí mysľou aj ukázali, čo je s touto mimoriadne hodnotnou loptičkou. Niektoré majú čestné miesto na poličke, iné trošku praskli či ostali v hale.

 

Viktória Vaverčáková sa v premiérovom zápase trafila hneď dvakrát


Elitné zakončovateľky Kométy Spišská Nová Ves na seba tento rok nechali trochu čakať, tak to na začiatok vzala do rúk debutuantka. "Zápas proti Nemšovej bol môj premiérový. Mala som veľké obavy, pretože som nevedela, čo od toho čakať. Kvalitný súper nás od začiatku dostal pod tlak, no po pár inkasovaných góloch sa mi podarilo skórovať, čo bol môj prvý gól v extralige. Pocity boli zmiešané. Prv som bola prekvapená, no povzbudilo ma to hrať ešte lepšie a o pár minút na to sa mi podarilo opäť skórovať. Bol to veľmi kvalitný zápas, ktorý som si užila a nazbierala nové skúsenosti," opísala Viky prvé kolo, po ktorom bola najlepšou strelkyňou tímu zo Spiša. Skúsenejšie spoluhráčky však nezávideli a ich prístup chváli: "Vždy mi poradia, ak niečo spravím zle a hrá sa mi s nimi veľmi dobre. Aj na ihrisku aj mimo neho sme dobrá partia a som rada, že ma prijali do kolektívu."

 

Natálii Slivenskej klobúk zložila aj najlepšia strelkyňa


Strhujúci duel medzi Spišskou Novou Vsou a Pruským, navyše vysielaný live, počas ktorého sa vo vedení prestriedali oba tímy. Desať minút pred koncom je stav nepriaznivý, no v tom prehovorí svojím prvým extraligovým gólom šestnásťročná Natália! "V tíme patrím k mladším a neskúseným hráčkam, no napriek tomu mám plnú dôveru od spoluhráčok a myslím, že práve v tomto zápase ju prejavil aj tréner, čo ma milo prekvapilo a vyhecovalo, aby som podala dobrý výkon a nesklamala," zaspomínala na svoju veľkú chvíľu. Spoluhráčky v žlto-modrom neskrývali to, ako jej tento veľký moment doprajú. "Určite nezabudnem na to, akú mali radosť, že som si konečne strelila gól aj ja. Bolo to vidieť aj na kamere, kde mi Tamara Jančárová bežala po loptičku a Klára Grossova 'zložila klobúk'," s úsmevom opisuje jedna z mladých pušiek Kométy.

 

Kamila Macejáková nemá rada kameru, tentoraz padla vhod

Medzi letné posily Slávie Nitra patrí aj Kamila Macejáková, ktorá bola oporou prvoligových Snipers a extraligové konto si otvorila v piatom zápase v nových farbách. "Pri každom športe, ktorý som robila, som nemala rada, keď ma niekto natáčal. Fotenie už zvládam, ale kamery nie. Vždy mi prekážalo, keď som sa na to musela spätne pozerať. Som však rada, že mám tento moment zachytený na kamere, lebo loptičku som si nezobrala. Vôbec som si to v tom momente neuvedomila," zaspomínala na gól v televíznom zápase do siete Spišskej Novej Vsi a uznáva, že po tejto skúsenosti možno svoj postoj ku kamerám zmení. Pred duelom ťahala nepríjemné obdobie bez bodu, aké si už zopakovať nikdy nechce. Dvojgólový a víťazný zápas na to môže byť dobrý recept. "Bolo to moje prvé striedanie v zápase a ocitla som sa pred bránkou. Spoza nej nahrala loptičku Monika Pintérová a môj najväčší stres bol, že netrafím tu odkrytú bránku, na ktorú som sa pozerala. Nie raz sa mi totiž takto 'podarilo' trafiť tyčku. Tentokrát to ale vyšlo a začala som hľadať spoluhráčky na oslavu," vysvetlila svoju úsmevnú oslavu s chaotickou otočkou o 360 stupňov, pri ktorej na zbieranie suveníru zo siete zabudla.

 

Sandra Simanová je v novej generácii so sesternicou aj spolužiačkou

Tvrdošín má vo svojich radoch hráčky, ktoré extraligové góly počítajú na desiatky a netají sa tým, že potrebuje, aby mali čo najpravidelnejšiu zápasovú dochádzku. Medzi nimi však vyrastá aj nová generácia, ktorej viaceré členky už majú otvorený strelecký účet. Sandre to vyšlo v druhom sezónnom kole proti Hurikánu a aby toho nebolo málo, sieť napla aj o dva týždne neskôr proti Sabinovu. Tvrdošínsky kolektív patrí v extralige medzi tie povestné a o zážitky či trapasy nie je núdza: "Určite pri každom zápase, čo odohrám, sa stane nejaký trapas, na ktorý so smiechom spomínam. Napríklad pri jednom domácom stretnutí som čakala na prihrávku pri súperovej bránke a keď som chcela bežať oproti prihrávke, ani neviem ako sa mi zamotali nohy a spadla som na zem. Nikto nevedel, prečo som spadla. Ani ja sama, keďže okolo mňa nikto nebol. S trápnym pocitom som bežala na striedačku, kde sme sa všetci zasmiali," Talentované ročníky 2003 a 2004 sú na Orave sľubne zastúpené a Sandra prezradila aj zaujímavú spojitosť: "Keďže som s Frederikou Kovalikovou chodila na základnú školu a Veronika Dúbravská je moja sesternica, sme si naozaj veľmi blízke a podporujeme sa. Veľakrát si zo seba robíme srandu a na ihrisku si rozumieme,"

 

Zuzana Bródyová - právo hrať mala pôvodne dvojička

Veľa zmien v zostave medzi sezónami hlásil aj VŠK PdF UK Hurikán Bratislava a je preto logické, že sa prihodila aj nejaká tá chybička. "Striedavý štart sa omylom vybavoval môjmu dvojčaťu, ktoré hrá tiež prvú sezónu za prvoligový tím FBK Hornets :) Avšak vedenie Hurikánu je šikovné a schopné, tak sa to tuším dva dni do prvého zápasu podarilo všetko napraviť a pripísať ma na súpisku. Prvý zápas sme hrali ako hostia s favorizovaným tímom na celkové prvenstvo, Kysuckým Novým Mestom, a aby toho nebolo málo, tak sa zápas aj vysielal naživo," zhrnula komplikácie Broďa, ktorá sa v čase 25:44 stala druhou sezónnou strelkyňou bratislavského tímu. "Prvý gól si neskutočne cením. Z mojej strany to beriem ako poďakovanie za rýchle riešenie môjho striedavého štartu tímu Hurikán a dúfam, že sa čím skôr dostaneme na palubovky, aby som ukázala svoje kvality nie len v Z1, ale hlavne ZEX a pomohla tímu sa dostať na popredné miesta tabuľky, keďže máme super rozbehnutú sezónu," hlási pred reštartom.

 

Denisa Tašárová v kvalitnom tíme verí v body z Trenčína

45 gólov stihol v doterajšom priebehu sezóny nastrieľať jediný tím - NTS FK-ZŠ Nemšová. Je medzi nimi aj premiérový extraligový zásah posily z 1. FBC Trenčín, ktorý sa na čas zo ženskej scény vytratil a Denisa prestávku vymenila za pôsobenie u šampióna spred desiatich rokov. "V prvej lige v Trenčíne som začínala ako nováčik a hrala s babami, ktoré prišli zároveň so mnou, hlavne s mojou kamarátkou Tamou, s ktorou hrávam už od základnej školy a ťaháme spolu nejaké tie roky :) Dlhšie nám trvalo, kým sme sa zohrali a vytvorili spoločný útok. Čím dlhšie sme spolu trénovali, tým to bolo lepšie a lepšie," povedala na margo bývalého klubu, v ktorom si vybudovala povesť kvalitnej strelkyne. "Bola by som rada, keby sa mi darilo strieľať góly aj v Nemšovej, rovnako ako v Trenčíne," opísala svoje dojmy po zmazaní nuly z kolónky strelených gólov v novom klube. Hovorí sa, že s jedlom rastie chuť a to potvrdzuje aj čoskoro realizovateľnými plánmi: "Kedže sme v extralige dovtedy nehrali, mali sme rešpekt a vedela som, že baby, ktoré tam hraj, sú výborné hráčky. Teraz som veľmi rada, že sme sa mohli k ním pridať. Páčia sa mi tréningy, super kolektív, baby vždy poradia a som veľmi spokojná :) Verím, že keď začneme opäť hrávať bude sa nám dariť ako doteraz,"

 

Kristína Hajasová nervozitu z kvalitného súpera premenila na gól

Obrovský šláger ponúklo hneď prvé kolo v ročníku 2020/21, keď si hokejky skrížili aktérky stále najaktuálnejšej finálovej série. Pruské v ňom dokázalo nad Sabinovom vyhrať a strelecky sa pod to podpísala aj Kristína, ktorá len mesiac predtým oslávila 16. narodeniny. "Z gólu som bola určite veľmi prekvapená. Keď som vedela, že mám nastúpiť proti silnejšiemu súperovi, jasné, že som bola nervóznejšia, ale môj gól ma motivoval," priznala pri spomienke na túto septembrovú konfrontáciu. Zásah bol navyše dobre načasovaný. Po raketovom nástupe Prúšťaniek sa hostky dvíhali, no vtedy prišla druhá dávka. Na mladé hráčky sa tím bude musieť teraz spoliehať oveľa viac ako v predošlých sezónach a premiérová strelkyňa verí, že to bude fungovať: "Určite sa s babami motivujeme navzájom. Vieme sa povzbudiť v šatni a určite aj na ihrisku. Myslím si, že pomáha každej jednej z nás, aj mladším aj skúsenejším, že sa vieme podporiť,"


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter