Radim Chamula: „Na dlhoročného tradičného rivala z Trnavy sa už veľmi tešíme!“

Trinásť družstiev prvej ligy mužov sa opäť počas víkendu stretne v jedenástich dueloch piateho a šiesteho kola. Tabuľkoví lídri z Detvy privítajú v domácom prostredí Trnavu a bratislavský White Eagles. Naopak o svoje prvé body v aktuálnom ligovom ročníku zabojujú doma Spišiaci.

 

Detvania sa pred necelým mesiacom lúčili so športovou halou, ktorá sa mala rekonštruovať, no hrá sa v nej aj naďalej a tak DTF nepríde zatiaľ o domáce prostredie. Po dvoch rozlúčkových víťazstvách a dvoch výhrach na súperových ihriskách sa predsa len ešte predstavia vo svojom prostredí proti FBC 11 Trnava a White Eagles Bratislava. „Je pravda, že nám bolo oznámené, že po úvodných dvoch domácich zápasoch sa začína s rekonštrukciou haly. Ako to ale býva u nás na Slovensku zvykom, nie vždy ide všetko podľa plánu. Sú tam rôzne záležitosti, ktoré sa riešia, takže ešte stále sa nič nedeje a my sme radi, že ešte môžme hrať doma. Zároveň veríme, že sa s rekonštrukciou začne. Športová hala v Detve to potrebuje. Čo sa týka oboch nasledujúcich zápasov, pripravujeme sa rovnako ako na každý iný. Chceme vyhrať a urobíme pre to maximum. Máme dobrú formu a radi by sme potiahli víťaznú sériu čo najdlhšie. Na oba súboje sa tešíme, ale určite viac na Trnavu, keďže to bol dlhé roky náš veľký súper v prvej lige. Uvidíme ako na tom oni sú...,“ povedal vedúci družstva Detvy Radim Chamula

 

Družstvo FBC Raptors bude v Rabči hostiť dva bratislavské celky Capitol a Hurikán, ktoré sú zatiaľ v prvej štvorke tabuľky. „Pricestujú k nám obrovskí favoriti na víťazstvo. My sme po úvodnom zbabranom domácom dvojkole zlepšili svoj herný prejav a dokázali sme zabodovať v zápasoch proti White Eagles a Trnave. Ak budeme v týchto zlepšených výkonoch pokračovať aj tento víkend, tak si myslím, že proti Capitolu aj Hurikánu máme šancu získať nejaké body. Nebude to však ľahké, oba tímy majú vysokú kvalitu a ambície, my ich však chceme potrápiť tímovým, zodpovedným a disciplinovaným výkonom celého mužstva,“ povedal hrajúci kouč Raptors Martin Adamčík.

 

Výkony Starej Ľubovne v príprave naznačovali, že je tento tím dobre pripravený na novú sezónu. V Pohári SZFB potrápili v prvom kole košické Florko a po dvoch odohratých súbojoch prvej ligy majú polovičnú úspešnosť. Najskôr podľahli lídrovi súťaže Detve a potom vyhrali nad Spišskou Novou Vsou. Falcons má pred sebou dva domáce zápasy proti Mútnemu a dolnému Kubínu. „Pred začiatkom sezóny sme sa snažili dať si kvalitnú prípravu a náročných súperov ako Florko Košice alebo Mikuláš Prešov, ktorí nás zdolali, ale vždy je lepšie sa učiť od lepších. Prvé duely boli náročné, nakoľko nám chýbali hráči kvôli pracovným povinnostiam a zraneniam. Avšak zvládli sme ich aspoň po hernej stránke. Veľmi nám pomohol príchod nášho nového trénera Jaroslava Šimka už teraz proti Spišskej Novej Vsi bol základným pilierom našej výhry. Súperi sú to pre nás viacmennej neznámi, ale očakávame vyburcované zápasy a pevne verím, že aj rýchly a technický florbal. Aby potešil fanúšikov, na ktorých sa už teraz tešíme po dlhej dobe. Postavenie v tabuľke zatiaľ neriešime, nakoľko to boli len prvé duely a máme ich menej ako všetci okrem Spišskej. Ak vydržíme celých šesťdesiat minút hrať zodpovedne a bez zranení, veríme, že body zostanú tam, kde partia a teda doma,“ povedal Jozef Šatala z Falcons Stará Ľubovňa.

 

V derby súboji sa proti sebe chystajú zabojovať hráči domáceho Partizánskeho proti Žochárom z Topoľčian a na dobré výkony budú chcieť nadviazať aj muži Capitolu, ktorí sú aktuálne na druhom mieste tabuľky a zabojujú proti domácim družstvám Raptors a Devils Čadca.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter