Radomír Mrázek: „Chlapci poslali skvelý odkaz všetkým trénerom, hráčom či rodičom.“

Dlhú a veselú cestu domov na Slovensko z talianskeho mesta Celano, zažila skvelá partia slovenskej reprezentácie mužov okolo trénera Radomíra Mrázka. Konečné víťazstvo kvalifikačnej dvojskupiny v zóne EUR3, postup na svetový šampionát vo Švajčiarsku a záverečné skvelé víťazstvo vo finále nad Českom, umocnilo motiváciu všetkých florbalistov na Slovensku. 

 

„Pred finálovým zápasom s Českom sme mali viacero nevyriešených otáznikov. Museli sme tesne pred súbojom riešiť zmeny v zostave. Laco Gál mal problémy s členkom a tak sme ho šetrili aby sa nepreťažil a neprivodil si nejaké ťažké zranenie a tak dostali príležitosť ďalší chlapci. Všetci odovzdali svoje maximum a príjemne v premiére prekvapil Kamil Navrátil (strelil Čechom dva góly, pozn. redakcie),“ povedal spokojný tréner slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek a doplnil: „Kvalita českého družstva bola lepšia, no naša eufória a strelecká efektivita bola vynikajúca. Do českej bránky nám prakticky spadlo osemdesiat percent všetkého, čo sme si vypracovali. Taktiež nás veľmi podržal brankár Adam Kohút. Všetko si proste sadlo tak, ako má a toto víťazstvo pomohlo všetkým do ďalšieho obdobia, zlepšenia náročnej práce, ktorá nás čaká.“

 

Už dlhší čas sa ľudia okolo „Mrázu“ ako ho familiárne prezývajú, snažia hlbším spôsobom rozhýbať práve spoluprácu a aktivitu medzi klubmi. „Chlapci poslali skvelý odkaz všetkým trénerom, hráčom či rodičom, že ak budú na sebe všetci pracovať, majú príležitosť sa dostať na vyššiu úroveň a konkurovať tímom svetovej štvorky. Ja ako Mrázek som to neočakával tak skoro a tento čiastočný úspech chlapcov si o to viac vážim, no je to obrovský záväzok a zároveň motivácia do ďalšej práce,“ prezrádza svoje pocity hlavný kouč Slovenska.

 

Základný kameň spočíva podľa Mrázka v smerovaní do dvoch sfér. „Na každom zraze testujeme s hráčmi dve veci. Prvou je ich kondícia, ktorej úroveň nás zaujíma, čo sa potvrdilo aj v stretnutí s Českom. Druhou je tímovosť a postupné budovanie zdravého jadra družstva a k nim postupne zapracovávame ďalších, ktorí výborne zapadli, čo je pre nás dobrým signálom. Celý realizačný tím sa maximálne snažíme, aby konkurencia na Slovensku bola omnoho vyššia než v súčasnosti je a aby sme postupne mohli dávať príležitosť viacerým hráčom reprezentovať. Veľa záleží na kluboch, ich tréneroch a samotných hráčoch aby to pochopili a spoločne vytvoria správnu konkurenciu.“

 

Treba byť však zdržanliví a jedno skvelé víťazstvo neznamená záruku dlhodobých úspechov. Všetko chce trpezlivosť a čas. „Myslím, že sme si dostatočne užili tento úspech, no musíme zostať nohami na zemi. V žiadnom prípade to neznamená, že sme sa na niekoho definitívne dotiahli, čiže majme na danú vec racionálny pohľad. Spravili sme len jeden z ďalších krokov k priblíženiu sa k svetovej štvorke, no dôležitejšie v súčasnosti je, že sme opäť odskočili od Nemcov, čo je pre nás dôležitejšie než víťazstvo nad Českom,“ uzavrel Mrázek.

TOP partnerom reprezentácie mužov SR je betRing



Odoberajte newsletter