Radomír Mrázek: „Na našej hre nič meniť nebudeme.“

Slovenská reprezentácia mužov dnes od 18.00 odohrá v bratislavskej hale Eurovia Aréna druhý prípravný zápas proti reprezentácii Čiech. Včerajší duel naši chlapci prehrali 2:8 a ani v odvete ich nečaká ľahký súboj.

 

Českí reprezentanti si včera vytvorili dostatočný náskok už počas prvej tretiny, ktorú vyhrali 4:1, ale naši chlapci bojovali o dobrý výsledok až do konca stretnutia. Gólové starosti nám narobili najmä dvaja hráči, keď David Šimek zaznamenal v druhej tretine hetrik a dva presné zásahy trafil Filip Langer. O naše góly sa postarali Ladislav Gál a Martin Kubovič. „Keď porovnám priateľské zápasy, ktoré sme absolvovali takmer pred rokom v Prahe, boli sme viac v hre s vyšším počtom gólových príležitostí či počtom protiútokov a taktiež sme v obrane dokázali na súpera vyvinúť tlak, ktorý im nedovoľoval mať také veľké množstvo príležitostí, čiže ak to mám zhrnúť, mali sme v hre veľa pozitívnych prvkov, ktoré však negovali individuálne chyby,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek a pred dnešným duelom dodal: „Na našej hre nebudeme meniť nič, pretože to potrebujeme dostať pod kožu. S tímami top štvorky sme o nejaké dva či tri kroky pozadu, čo je objektívny fakt, čiže my si s tímami ako je Česko nemôžeme dovoliť hrať to, čo s družstvami na našej a nižšej úrovni.“

 

Kapitán slovenského tímu Michal Pažák tiež povedal pred odvetou s Českom niekoľko slov do bitky: „Musíme byť viac sebavedomí v tom, čo robíme na ihrisku. Každému je jasné, že na tréningu je to iné ako keď máte zodpovednosť v zápase. Včera sme inkasovali dosť veľa gólov a tak sa budeme snažiť  dostať ich menej a chceme sa zamerať na to, čo robíme zle, čiže nechceme zo seba na ihrisku robiť divákov ale aktívne si navzájom pomáhať a hýbať sa a nie stáť. Verím, že to bude o niečo lepšie."



Odoberajte newsletter