Radomír Mrázek: „Švajčiarov môžeme prekvapiť ako počas kvalifikácie Čechov.“

Slovenská reprezentácia mužov už pozná svojich súperov počas nasledujúceho svetového šampionátu vo Švajčiarsku. Naši chlapci si zahrajú v základnej skupine A proti Fínsku, domácim Švajčiarom a Nórsku.

 

Po úspešnej kvalifikácii, ktorú slovenskí reprezentanti v talianskom Celane pred nedávnom zvládli na výbornú, sme boli zvedaví na dnešný žreb šampionátu. „Existuje tu reálne nejaké percento, že môžeme obsadiť druhé miesto v základnej skupine. Nóri sú pre nás adekvátnym súperom, v ktorom sa chceme pobiť o víťazstvo a so Švajčiarmi to už máme odskúšané tak, že môžeme príjemne prekvapiť ako počas kvalifikácie Čechov,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek.

 

Na prelome augusta a septembra sa uskutoční najbližšie sústredenie výberu mužov a spôsob prípravy sa bude špecifikovať. „Vo zvyšku prípravy sa samozrejme zameriame na pokračovanie nášho herného prejavu, no celkom určite sa zameriame na každého súpera, ktorého máme v skupine, pretože každý z nich má iný herný prejav a na ten sa treba trochu špecificky pripraviť,“ objasnil Mrázek.

 

MS mužov 5. – 13. 11. 2022 – Zürich, Winterthur:

Skupina A:
Fínsko, Švajčiarsko, Nórsko, SLOVENSKO

Skupina B:
Švédsko, Česko, Lotyšsko, Nemecko

Skupina C:
Estónsko, Kanada, Thajsko, Singapur

Skupina D:
Dánsko, Poľsko, Austrália, Filipíny



Odoberajte newsletter