Radomír Mrázek: „V Kežmarku musíme vyriešiť všetko, vrátane nastavenia celého tímu a jednotlivcov.“

Slovenská reprezentácia mužov sa od zajtra do nedele stretne na sústredení v Kežmarku. Družstvo je v príprave na kvalifikáciu (24. – 27. 5. 2022, Celano, Taliansko) o postup na svetový šampionát. V obci pod Vysokými Tatrami sa stretne celkom 27 hráčov vrátane brankárov.

 

Slovenský výber má tréningový deficit, pretože aprílové sústredenie v Trenčíne sa zrušilo. „Žiaľ, boli sme nútení na poslednú chvíľu zrušiť predchádzajúce sústredenie v Trenčíne, pretože dvaja hráči hrali posledný súťažný zápas v sezóne za svoj klub, jeden absolvoval víkendové prijímacie pohovory na vysokú školu a šesť hráčov sa ospravedlnilo zo zdravotných dôvodov,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie mužov Radomír Mrázek a dodal: „V Kežmarku počas šiestich tréningov musíme vyriešiť všetko od zloženia zostavy až po hru v oslabení a v presilovke vrátane nastavenia celého tímu a jednotlivcov. Vzhľadom na to, že sa s chlapcami uvidíme po prvý raz od decembrových MS, tak si sadneme aj k niektorým základným veciam.“

 

Chlapci sa aj napriek tomu, že do prvého kvalifikačného zápasu proti Pobrežiu Slonoviny zostáva len 19 dní. „Na tento kemp sme ako už býva zvykom, nominovali aj niekoľkých nováčikov, ktorí predovšetkým v závere sezóny preukázali dobrú úroveň a mohli by mať potenciál sa priblížiť k medzinárodnej úrovni a rozšíriť tak možnosti výberu a šírku kádra. Chlapci sa môžu taktiež tešiť aj na dva kondičné testy,“ prezradil Mrázek, ktorý sa zároveň priznal, že ho mrzí jedna skutočnosť: „Trochu ma mrzí, že sa mi nepodarilo „ukecať“ Lukyho Řezaninu, aby bol tento rok ešte súčasťou národného tímu, pretože počas play-off slovenskej extraligy opäť potvrdil, že je dobrý líder a kvalitný hráč.“

 

Čaká nás blížiaca sa kvalifikácia v Taliansku a zrejme nikto nepochybuje o postupe Slovenska na svetový šampionát. „Náš cieľ je jednoznačný a tým je postup, ale na druhej strane musíme byť maximálne skromný, s pokorou a rešpektom pristupovať ku všetkým súperom. Budeme sa teda maximálne sústrediť na seba a našu hru. Kvalifikácia sa navyše odohrá v netradičnom termíne, kedy sa už netrénuje a nehrajú sa súťažné zápasy, čiže je tu určitý otáznik nad kondíciou a hernou praxou chlapcov, no v rovnakej situácii sú všetky družstvá a preto si s tým poradíme,“ povedal skúsený lodivod slovenského družstva.

 

Po skúsenostiach s nie príliš kvalitnou organizáciou MS vo Fínsku je tu otáznik nad úspešnou organizáciou kvalifikácie v Taliansku. „Priamo v Taliansku som sa s florbalom ešte nestretol, takže uvidíme ako túto akciu organizátori zvládnu. Verím, že o mnoho lepšie, než organizátori MS v Helsinkách...“

 

Ak všetko klapne podľa zloženia skupín to vyzerá na finálový súboj víťazov skupín, ktorí by už mali postup zabezpečený. Mohli by sme si teda zahrať proti Čechom. „Nechcem sa teraz vyjadrovať k prípadnému súboju proti Čechom, pretože musíme najskôr zvládnuť veľmi náročný zápas s Nemeckom, ktorí majú vo svojom strede hráčov zo švajčiarskej a švédskej súťaže a spravili pod vedením fínskych trénerov veľký pokrok,“ uzavrel Mrázek.

 

Nominácia sa z pôvodného počtu pozvaných hráčov trochu zúžila a tak sa v Kežmarku objaví 23 hráčov a 4 brankári.

 

Sústredenia v Kežmarku (6. – 8. 5. 2022) sa zúčastnia:

Brankári:

KLOBUČNÍK Jakub (1. FBC Florbal Trenčín), KOHÚT Adam (PANTHERS OTROKOVICE), HAVERLA Jakub (Tsunami Záhorská Bystrica), MELEGA Šimon (FaBK ATU Košice)

Hráči:

PAŽÁK Michal (ACEMA Sparta Praha), HATALA Šimon (1. SC Vítkovice), VIRGA Samuel (1. FBC Florbal Trenčín), MIRT Ladislav (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina), MIŠKE Michal (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina), KOZÁK Kristián (ACEMA Sparta Praha), KOŠARIŠŤAN Jakub (FBK Nižná), SOJKA Sebastián (FK Florko Košice), LATKA Martin (FBK Nižná), GAŠPARÍK Ronald (PANTHERS OTROKOVICE), DUDOVIČ Michal (SV Wiler-Ersigen), GÁL Ladislav (FBC Ostrava), GAJDOŠ Matúš (FbŠ Bohemians), KVASNICA Tomáš (1. FBC Florbal Trenčín), UJHELYI Lukáš (ACEMA Sparta Praha), CVACHO Richard (FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina), GRICH Jakub (PANTHERS OTROKOVICE), BAČINSKÝ Vladimír (ŠK Lido Prírodovedec), KELEMEN Samuel (PANTHERS OTROKOVICE), BERIAC Teodor (ŠK Lido Prírodovedec), DLUHOŠ Richard (TEMPISH CAPITOL Floorball Club), NAVRÁTIL Kamil (FaBK ATU Košice), GRLICKÝ Martin (Bulldogs Brno)



Odoberajte newsletter