Radomír Mrázek pred Nemeckom: „Chlapci majú dostatočné kvality na to, aby tento zápas zvládli!“

Slovenských reprezentantov dnes v Taliansku čaká najdôležitejší súboj kvalifikácie proti Nemecku. Úvodné dva zápasy sme zvládli a v tomto dueli ide chlapcom o prvú priečku tabuľky a zároveň o postup na novembrový svetový šampionát. Prvý celok si totiž vybojuje priamy postup na MS a druhý sa bude konfrontovať s druhým tímom skupiny E.

 

S Nemeckom sme odohrali relatívne dostatok zápasov a zo siedmich z nich sme vyhrali v piatich prípadoch. Prehru sme zaznamenali na svetovom šampionáte vo švédskom Göteborgu 5:7 v roku 2014 a taktiež na medzinárodnom turnaji 6-nations floorball cup v Prešove v roku 2018 sme prehrali 4:6. Posledný duel sme proti Nemcom odohrali v decembri 2021 na MS v Helsinkách a to sme sa tešili z víťazstva 7:3.

 

Nemci na súčasnej kvalifikácii v talianskom Celane stratili bod s Rakúšanmi po remíze 3:3, no Pobrežie Slonoviny zdolali vysoko 48:0, čo predstavuje viac ako jeden gól za minútu... Naši reprezentanti sú však pripravení zabojovať o cenné víťazstvo a v prípadnom štvrtom súboji kvalifikácie s víťazom skupiny E, ktorým bude pravdepodobne Česko, si zahrať kvalitný zápas bez stresov. „Dúfam, že si chlapci včera uchovali streleckú efektivitu na rozhodujúci súboj s Nemcami. Čaká nás súper, ktorý bude omnoho viac nebezpečnejší a my budeme musieť riešiť na našej polovici podstatne viac náročnejších situácii než doteraz. Chceme však Nemcov dostať pod tlak a ja verím, že sa nám to podarí. Chlapci majú dostatočné kvality a formu na to, aby tento zápas úspešne zvládli,“ povedal kouč Slovenska Radmír Mrázek.

 

LIVE prenos zápasu SLOVENSKO – Nemecko môžete zajtra od 16.00 h sledovať TU



Odoberajte newsletter