Raptors v I. lige opäť na 10. mieste, ciele mali vyššie

Druhú sezónu po sebe absolvoval klub FBK Raptors v druhej najvyššej súťaži mužov a opäť sa umiestnil na desiatej pozícii. Znamená to, že v I. lige sa predstaví aj v budúcom ročníku, ambície pred sezónou však mali na Orave o niečo vyššie.

 

Raptors si pritom pokračujúcu prvoligovú príslušnosť zaistili až v záverečnom 22. kole, keď získali bod za remízu na pôde šiestej Dubnice nad Váhom. „Chceli sme sa posunúť aspoň o dve priečky vyššie a zahrať si play-off. Nemôžem povedať, že by sme boli spokojní, ale v konečnom dôsledku sme radi, že o rok nebudeme chýbať v druhej najvyššej súťaži. Sezóna bola veľmi vyrovnaná a náročná až do posledného zápasu,“ uviedol pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tretí najproduktívnejší hráč Raptors v sezóne 2019/2020 Dávid Michlík. Dvadsaťdvaročný florbalista nazbieral v pätnástich zápasoch 25 bodov za 17 gólov a 8 asistencií.

 

Mužskému florbalu sa na Orave darí, v extralige robí dobré meno regiónu Nižná, v prvej lige statočne bojuje FBK Raptors a v extralige juniorov zase figuruje Mútne. „Florbal je podobný hokeju, ale nie je to až tak náročný šport, či už po fyzickej, ale najmä po finančnej stránke. Preto si myslím, že je florbal na severe Slovenska populárny. So spomenutými klubmi spolupracujeme. Každý rok sa zriaďujú hosťovania hráčov. Myslím si, že spolupráca vyhovuje predovšetkým chlapcom z Nižnej, ktorí nedostávajú veľa príležitostí v zápasoch extraligy,“ uviedol starší z bratov Michlíkovcov. Mladší Dominik hrá takisto za Raptors, v deviatich dueloch získal päť bodov (2+3).

 

Aj Dávida Michlíka, pochopiteľne, v súčasnosti ovplyvňuje pandémia koronavírusu COVID-19. Napriek obmedzeným možnostiam na sebarealizáciu sa však nenudí. „Pre vážnosť situácie sú v tomto období všetky športoviská zatvorené, takže čas trávim prevažne doma. Bývam na dedine v dome, takže sa vždy nájde nejaká práca,“ uzavrel.

 

FBK Raptors musí pred štartom novej sezóny vyriešiť jeden podstatný rébus. Po poslednom stretnutí ročníka 2019/2020 sa totiž rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v klube úspešný tréner Martin Tomaga. Kto ho nahradí, je momentálne neznáme. Tomaga opätovne obsadil trénerskú stoličku v decembri 2019, keď Raptors figurovali na predposlednej jedenástej pozícii. Predtým pôsobil vo funkcii hrajúceho trénera kapitán a najproduktívnejší hráč družstva Martin Adamčík.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter