Regionálny výber dorasteniek sa stretne v Žiline

Aj v tomto náročnom období sa uskutočňujú zrazy regionálnych výberov hoci s výraznými obmedzeniami a taktiež po dlhšej prestávke. Úvodné sústredenie dorasteniek sa realizovalo 16. decembra v Galante a 17. decembra v Žiline. Už dnes sa v žilinskej športovej hale na Rosinskej dievčatá stretnú po druhý raz.

 

„Úvodne zrazy regionálnych výberov dievčat vo vekovej kategórií dorastenky boli zamerané najmä na to, aby sme zistili po dlhom výpadku zapríčinenom nariadením príslušných orgánov Slovenskej republiky pozastaviť športovú činnosť mládeže, ako na tom sme z hľadiska kvantity a kvality v príslušnej vekovej kategórií. Vzhľadom na to, že na úvodných zrazoch bolo množstvo absencií tak aj nasledujúci zraz bude v rovnakom duchu s cieľom diagnostikovať na čom je slovenský ženský mládežnícky florbal. Po úvodných zrazoch môžeme však konštatovať dva najdôležitejšie fakty. Prvý fakt je ten, že množstvo dievčat je nedostatočne kondične pripravených a druhý fakt je ten, že drvivá väčšina dievčat je neočkovaných, čo môže byť do budúcnosti problém, nakoľko jednodňové zrazy môžeme realizovať len v režime OP,“ povedal tréner Dárius Siheľský.

 

Do Žiliny bolo pozvaných celkom 41 hráčok, ktoré sú rozdelené do dvoch tréningových skupín. Ďalšie zrazy sú naplánované v termínoch: 3. zraz - 04. 02. 2022, 4. zraz - 14. 04. 2022, 5. zraz - 07. - 08. 05. 2022 a 6. zraz - 23. - 26. 06. 2022.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter