Remíza s Lotyšskom znamenala naše víťazstvo!

Slovenky mali výborné výhliadky už pred súbojom s Lotyškami, pretože boli jediným tímom bez straty bodu. Navyše si dievčatá vybudovali rešpekt súperiek, čo bolo spočiatku cítiť aj zo strany lotyšského družstva priamo na ihrisku. Svoje ambície ísť za piatym víťazstvom a celkovým prvenstvom na turnaji začali naše hráčky napĺňať hneď od začiatku. Napokon to nebolo víťazstvo ale remíza 3:3, ktorá nám zaručila prvé miesto na turnaji.

 

Počas prvej minúty poslala do bránky Lotyšiek „navštívenku“ utešenou strelou z krídelného priestoru Paulína Hudáková po prihrávke Denisy Ferenčíkovej. Radosť nám pokazili Lotyšky počas deviatej minúty. Na 1:1 sa totiž podarilo vyrovnať Anne Ankudinovej. V trinástej minúte nám Lotyšky ponúkli výhodu presilovej hry, ktorú Slovenky nedokázali využiť a tak sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

 

Úvod druhej časti patril viac Lotyškám, ktoré zrýchlili celoplošný pohyb a snažili sa počas držania lopty viac kombinovať. Zvýšené úsilie našim súperkám prinieslo druhý gól, čo znamenalo, že Lotyšsko sa ujalo vedenia 2:1. Slovenky sa istý čas spamätávali, no postupne preberali iniciatívu. V štrnástej minúte prišla druhá presilovka pre náš tím, ktorú krásne vykombinovala prvá formácia. Po niekoľkých prihrávkach z prvej sa na turnaji strelecky presadila aj Katarína Klapitová – 2:2. Aj po druhej siréne bol na ukazovateli skóre nerozhodný výsledok.

 

Vcelku vyrovnaná partia sa odohrávala počas záverečnej tretiny. Oba tímy sa striedali v príležitostiach, no tretí gól padol do našej brány počas ôsmej minúty. Dievčatá to však nezlomilo a po necelej minúte vyrovnala Klaudia Robová. V závere si slovenské reprezentantky trochu skomplikovali situáciu, pretože dve minúty pred koncom bola zbytočne vylúčená Michaela Šponiarová a Lotyšky mali obrovskú príležitosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Trinásť sekúnd pred koncom rozhodcovia udelili dve minúty aj lotyšskej hráčke a naše hráčky už remízový stav dotiahli do konca, čo znamenalo prvé miesto bez prehry.

 

Hlasy po zápase:

Jiří Typl (tréner Slovenska): „Bol to náročný zápas, v ktorom sme boli o niečo lepší ako Lotyšky, no znovu sme nepremieňali množstvo šancí. V obrannej činnosti sme vyprodukovali veľa individuálnych chýb.“

 

Katarína Klapitová (kapitánka Slovenska): „S dnešným výsledkom nemôžeme byť spokojné, pretože sme si išli pre piate víťazstvo na turnaji, čo sa nám nepodarilo zrealizovať. Na druhej strane nás celkové prvenstvo na turnaji potešilo. Lotyšky nás čakajú aj v základnej skupine Majstrovstiev sveta a veru trápili sme sa s nimi. Súperky hrali agresívnejší spôsob florbalu na ktorý nie sú hráčky z našej domácej extraligy zvyknuté, čo im spôsobovalo problémy.“

 

Lotyšsko – SLOVENSKO 3:3 (1:1, 1:1, 1:1)

 

Konečná tabuľka:



Odoberajte newsletter