Reprezentácia mužov sfúkla Nemcov

Slovenská reprezentácia mužov si v dnešnom druhom súboji s Nemeckom na medzinárodnom turnaji 6 Nations Floorball Challenge v Trenčíne, podstatne lepšie postrážila nielen úvod zápasu a nedala svojim súperom šancu na úspech. Konečné víťazstvo Slovenska v pomere 7:1 je plne zaslúžené a chlapci sa už tešia na zajtrajší duel proti Poľsku.

 

Slováci začali od úvodu aktívne a už v druhej minúte sa ujali vedenia po presnom zásahu Michala Dudoviča. Druhý gól našich strelil Lukáš Ujhelyi a Nemci začínali chápať, že vývoj tohto stretnutia bude úplne iný než ten včerajší. Aj záver úvodnej časti patril slovenským reprezentantom, ktorí ešte do prvej sirény stihli Nemcom poslať do bránky dve navštívenky. Autorom tretieho gólu bol Michal Miške a o štvrtý sa postaral Ronald Gašparík.

 

V druhej časti sa Slováci naďalej snažili ohrozovať bránku súpera, ale na gól si všetci museli počkať až do polovice zápasu, keď skóroval Filip Čonka-Skyba. Viac podstatného sa v tejto tretine neudialo.

 

Nemci sa nechceli vzdať a preto sa dočkali svojho prvého gólu, ktorý zaznamenal Flemming Kuhl čím znížil na 1:5 z pohľadu Nemcov. O šesť minút neskôr našim dokonca v oslabení, vrátil päťgólový náskok Šimon Hatala. Svoj druhý gól v súboji strelil Gašparík a už bolo všetkým jasné, kto bude víťazom tohto duelu.

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner Slovensko): „Myslím si, že sa nám tento zápas podaril z pohľadu herného prejavu, ktorý z dlhodobého hľadiska v tíme nastavujeme. Napriek tomu ešte stále nám nevychádzajú úplne všetky veci a preto sa snažíme odstraňovať nedostatky.“

Michal Dudovič (najlepší hráč zápasu, Slovensko): „Z našej strany to bol oveľa lepší zápas ako včera. Povedali sme si, že dáme väčší dôraz na obranu, čo sa nám aj podarilo. Nemci nemali toľko príležitostí. Na skutočnosť, že sa hralo dosť skoro ráno, to všetko dopadlo dobre.“

 

Nemecko – SLOVENSKO 1:7 (0:4, 0:1, 1:2)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter