Reprezentačnými trénermi juniorov a junioriek sú Jakub Horecký a Dušan Ďuríček

Mesto Trenčín bolo po medzinárodnom turnaji Six Nations Floorball Challenge poctené dnes ešte jednou významnou udalosťou. V športovom centre M-Šport sa po prvý raz uskutočnilo zasadnutie členov Prezídia Slovenského zväzu florbalu mimo hlavného mesta. Okrem mnohých rozhodnutí sa udiali aj tri najdôležitejšie z nich. Do funkcii hlavných trénerov slovenských reprezentačných družstiev juniorov a junioriek boli aj s realizačnými tímami zvolení Jakub Horecký a Dušan Ďuríček. Do funkcie hlavného lekára všetkých reprezentačných výberov bol zvolený MUDr. Michal Karásek, MBA.

Na základe odporúčania Komisie reprezentácie SZFB, boli na Prezídium SZFB pozvaní na osobný pohovor dvaja kandidáti na hlavných trénerov reprezentačných výberov. Za juniorov Jakub Horecký a za juniorky Dušan Ďuríček. „Musím skonštatovať, že obaja kandidáti boli veľmi dobre pripravení aj po stránke prezentačnej a mal som možnosť vidieť oba ich projekty, ktoré vopred zaslali. Zároveň oboch osobne poznám a aj ich doteraz odvedenú prácu. Som presvedčený o tom, že obaja tréneri aj so svojimi realizačnými tímami, sú schopní posunúť slovenský florbal dopredu a taktiež vytvoriť vzájomnú interakciu s nižšími vekovými kategóriami, ale aj v prepojení so ženskou a mužskou zložkou,“ povedal prezident SZFB Martin Kopejtko a dodal: „Mal som možnosť priamo sledovať ako sa adaptovali na turnaji Six Nations Floorball Challenge Dušan Ďuríček so Štefanom Rajčanom na lavičke ženského družstva popri Michalovi Jedličkovi. Mali možnosť nahliadnuť do kuchyne prípravy a realizácie tréningových jednotiek na vysokej profesionálnej úrovni, akou sa prezentuje pán Jedlička, ktorý si túto spoluprácu veľmi pochvaľoval. Som rovnako presvedčený o tom, že rovnaká chémia prebehne aj u Jakuba Horeckého s našim hlavným trénerom mužov Radomírom Mrázkom. Našou hlavnou úlohou bolo a to sme už dávnejšie prezentovali, dať priestor slovenským trénerom a realizačným tímom, ktorí aj teraz vlastnou prezentáciou ukázali, že na Slovensku máme veľa kvalitných ľudí, ktorí chcú v slovenskom florbale pôsobiť. Týmto im dávame priestor na realizáciu cieľov na prácu bez obmedzenia a tak napĺňať ciele, ktoré definovali vo svojej prezentácii. Obom srdečne blahoželám k zvoleniu do funkcie a teším sa na budúcu spoluprácu. Želám im veľa úspechov v náročnej práci s mladou generáciou florbalistov.“ Rozhovor s oboma novozvolenými trénermi a podrobnejšie zloženie ich realizačných tímov si predstavíme už zajtra.

 

Rozšíril sa aj organizačný tím v rámci starostlivosti o reprezentantov a do funkcie hlavného lekára všetkých reprezentačných výberov bol zvolený MUDr. Michal Karásek, MBA.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter