Řezanina do ATU, vrátil sa aj Blaszczyk

ATU Košice pred štartom novej sezóny 2020/2021 oznámilo príchod dvoch významných posíl. V domácej extralige mužov sa po rokoch v zahraničí predstaví výrazná osobnosť slovenského florbalu Lukáš Řezanina. Z Českej republiky sa vrátil aj juniorský reprezentant Lukáš Blaszczyk.

 

To, o čom sa už dlhšiu dobu šepkalo, sa napokon stalo skutočnosťou. Fanúšikovia uvidia na domácich palubovkách niekdajšieho dlhoročného kapitána reprezentácie SR a jednu z najvýraznejších osobností florbalu v krajine Lukáša Řezaninu

„Už je jasné, že oficiálne prestupujem do ATU Košice. Dôležitá pre mňa bola dohoda s vedením klubu, teda pánom Dudovičom, naším trénerom Peťom Vrbom a tiež s jadrom tímu v A-mužstve. Viem, prečo som prišiel a taktiež viem, že tieto tri zložky musia ťahať za jeden povraz, aby sme boli úspešní na konci,“ povedal odchovanec ATU.

V zahraničí pôsobil od roku 2011, keď podpísal zmluvu s Vítkovicami. Dres ostravského družstva si obliekal, s výnimkou anabázy vo Švédsku, až do konca uplynulej sezóny. S 1. SC Vítkovice získal tri české tituly.

Lukáš Blaszczyk v zahraničí absolvoval zatiaľ podstatne kratší čas. Do Fbš Bohemians zamieril iba v priebehu predošlej sezóny. V Česku sa mu však darilo, v štyroch dueloch základnej časti juniorskej súťaže nazbieral 4 body za 2 góly a 2 asistencie, dva presné zásahy pridal aj v dvoch zápasoch v play-off. Štyrikrát zasiahol do I. dorasteneckej ligy, kde získal 9 bodov (6+3).

„Myslím si, že to bola super príležitosť. Vyskúšal som si ako to funguje v zahraničí a nazbieral nejaké tie skúsenosti. Bol to hlavne rýchlejší florbal, než na aký som bol zvyknutý na Slovensku. Najväčší rozdiel však vidím v systéme hry. Na Slovensku je to viac individuálne, naopak v Česku sa kladie väčší ohľad na herný systém. Väčšina zápasov tam bola veľmi vyrovnaná a nekončili sa veľkými gólovými rozdielmi,“ uviedol juniorský reprezentant SR pre klubový web. 

„Svoje rozhodnutie v januári som asi veľmi urýchlil a začalo mi chýbať pohodlie domova, kamaráti, a tak ďalej,“ vysvetlil dôvod návratu do ATU.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter