Řezanina sa chcel s Českom rozlúčiť titulom, koronavírus mu to prekazil

Slovenský florbalista Lukáš Řezanina už dávnejšie avizoval, že sezóna 2019/2020 bude preňho poslednou vo Vítkoviciach. Netajil ani to, že by sa s jednou zo štyroch najlepších súťaží na svete rád rozlúčil ziskom štvrtého majstrovského titulu. V Česku však, rovnako ako aj v mnohých ďalších krajinách, túto sezónu ukončili predčasne pre pandémiu koronavírusu.

„Chcem vyhrať Superfinále, to by bol krásny koniec. Potom by som si chcel zahrať za ATU Košice. Uvidíme však, ako na tom budeme časovo aj s priateľkou Aničkou a ako budeme všetko zvládať. Uvidíme, ale minimálne jednu sezónu by som ešte chcel absolvovať v drese ATU,“ hlásil Lukáš Řezanina ešte vo februári.

Uplynuli iba dva mesiace a už vie, že stanovený cieľ sa mu nepodarí splniť. „Sezóna nám prakticky začínala. O Vítkoviciach je dlhodobo známe, že sú na vrchole práve v marci a apríli, keď vrcholí play-off. Môžno mi raz bude ľúto, že sme nemohli opäť všetkým dokázať, že na to máme a že nebol môj posledný duel za Vítkovice pred 10 000 divákmi. Teraz som však rád, že ma čaká niečo nové, že som opäť doma. Na Vítkovice, tituly, priateľov a fanúšikov mám krásne spomienky a som za ne vďačný,“ povedal 27-ročný univerzál.

Řezanina skôr ohlásil aj koniec reprezentačnej kariéry. Dres národného tímu by si mal poslednýkrát obliecť na decembrovom svetovom šampionáte v Helsinkách. Samozrejme, ak sa situácia vo svete vráti do normálu a organizátori nebudú nútení podujatie presunúť či zrušiť. „Trénujem pravidelne, zvykol som si na fyzickú záťaž a už bez toho neviem fungovať. Máme posilňovňu v pivnici u rodičov. Vyzerá to ako keď bol filmový Rocky v Rusku, je tam zopár činiek, lavička na benchpress, hrazda a ‚jednoručky‘. Chodím tam každý druhý deň a naberám silu. Verím, že MS vo Fínsku budú vrchol pre mužský florbal na Slovensku,“ uviedol reprezentant SR a priaznivcom odkázal: „Pozdravujem a hlavne prajem všetkým veľa zdravia, nech tá pliaga odíde rýchlo preč zo Slovenska.“



Odoberajte newsletter