Roman Faith „zakotvil“ v Bratislave, odmietol Snipers a zostal verný ATU

Člen známej hokejovej rodiny Faithovcov Roman Faith, opustil Košice a dnes pôsobí v hlavnom meste v drese iClinic Bratislava Capitals, ktorý hráva rakúsku nadnárodnú ligu ICE Hockey League. O Romanovi je známe, že počas svojho osobného voľna hráva aj florbal za ATU Košice. Taktiež je slovenským reprezentantom, ktorý sa zúčastnil minuloročných majstrovstiev sveta juniorov v kanadskom Halifaxe.

 

Meno Faith je dlhoročne späté s košickým hokejom a o to viac prekvapila zmena prostredia mladého talentu, ktorý zavítal do Bratislavy. „Po pandémii nastala v Košiciach neistá situácia. Chcel som ísť do kanadskej juniorky, no žiaľ, to mi nevyšlo. Cez letnú prípravu, ma kontaktoval pán Pašek s pánom Dočekalom z klubu Capitals. Presun do Bratislavy bol mojim osobným rozhodnutím a čas ukáže či aj správnym. Aj po nejakých statusoch z košickej strany, som ja s nikým nešiel do konfliktu, práve naopak, som šťastný za minuloročnú šancu zahrať si s hráčmi ako je Dávid Skokan v päťke. Naďalej si pozriem hokej a zápasy HC Košice, ako aj iné košické športy, napríklad futbalový FC Košice,“ povedal osemnásťročný talent Roman Faith, ktorý prezradil, že v Bratislave býva sám v dvojizbovom byte. „Som ubytovaný v Ružinove, čiže to ďaleko na tréningy a domáce zápasy nemám. Navyše som vďačný môjmu novému klubu, že sa z polovice podieľa na nákladoch môjho bývania.“

 

Bývať takýmto spôsobom a sám nie je v dnešných časoch úplne jednoduché. Roman to však znáša celkom dobre. „Stále študujem a to na športovom osemročnom gymnáziu v Košiciach, kde budem aj maturovať. Čiže sa vo voľnom čase učím a keďže je teraz pandémia, tak mi to aj celkom vyhovuje. V Bratislave sa nenudím, keďže som si so sebou zobral počítač, pri ktorom trávim veľa času so spoluhráčmi z ATU. Hráme Among us a nejaké strieľačky,“ doplnil s úsmevom produktívny útočník, ktorý zatiaľ za svoj nový klub ešte neskóroval.

 

V minulosti sa predstavil aj vo florbalovom ATU Košice a taktiež hral za reprezentáciu Slovenska na MS juniorov. Dnes to už asi nie je možné. Aj napriek tomu, že dostal príležitosť pôsobiť v bratislavskom klube, zostáva verný svojim spoluhráčom z ATU. „Pred začiatkom florbalovej sezóny ma kontaktoval Snipers Bratislava, no nemal som záujem. Pán Dudovič ma priviedol k florbalu a bol by som veľmi rad, ak by som mu mohol ešte pomôcť k zisku nejakej trofeji pred jeho florbalovým dôchodkom. Partia v ATU je neskutočná, hlavne v juniorke. Dúfam, že ešte budem mať možnosť si zahrať s veľmi dobrými kamarátmi ako Marek Pazsiczký, Roman Kozej a Miško Kolcun a určite aj ďalší, ktorí boli pri titule v juniorke. Dúfam, že sa nikto neurazí, ak som nespomenul jeho meno, keďže celá partia v ATU mi veľmi chýba,“ zaspomínal si na záver Faith.



Odoberajte newsletter