Rozbehla sa aj dlho očakávaná celoštátna súťaž dievčat do 16 rokov

Úvodným kolom odštartovala aj celoštátna súťaž dievčat, ktorá nesie názov Liga U16 dievčat. Súperiť v nej bude turnajovým spôsobom celkovo osem družstiev. Po prvý raz sa kluby stretli na podujatí počas víkendu v Modre. Jediný tím, ktorý sa nemohol zúčastniť, bola FbK Kométa Spišská Nová Ves. V neúplnej tabuľke sa tak aktuálne na prvom mieste usadila Nemšová a Kysucké Nové Mesto.

 

Celodenné podujatie zahájili súbojom domáce hráčky z Modry proti Partizánskemu. Hosťujúce hráčky Harvardu sa tešili z víťazstva 15:7. Dievčatá z Nemšovej suverénne vyhrali v oboch svojich zápasoch. Najskôr si poradili s FBK Galanta United v pomere 13:2 a potom zdolali 19:4 ŠK 98 Pruské. Bez straty bodu sú zatiaľ aj dievčatá z Kysúc, ktoré vyhrali nad Fiľakovom 4:0 a zdolali aj domácu Modru 7:2. „Naše žiacke družstvo sa na reštart ligy U16 veľmi tešilo. Dievčatá poctivo trénovali a po dvoch zrušených kolách boli rady za možnosť ukázať, čo vedia. V príjemnom prostredí haly v Modre odohrali dva zápasy proti družstvám z Fiľakova a domácemu tímu. V oboch podali zodpovedný a snaživý výkon, potešili široký trénerský štáb, ale aj pricestovaných rodičov a ukázali, že z nich môže vyrásť viacero úspešných nástupkýň súčasnej extraligovej generácie,“ povedal tréner MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto Miroslav Kašper.

 

Bez straty bodu je zatiaľ aj družstvo z Partizánskeho, no keďže na turnaj nepricestovala Spišská Nová Ves, odohrali len jeden víťazný duel s Modrou. „Bol to pre nás prvý zápas v tejto novej súťaži a som rád, že sme ho zvládli a pripísali si body. Dievčatá si zahrali po dlhej dobe, čo nás teší a nebolo to z našej strany vôbec zlé... Mrzí nás, že nám neprišiel súper zo Spiša a nemohli sme tak zahrať zápas aj proti nim,“ skonštatoval tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Zápasy druhého kola tejto súťaže by sa mali odohrať 13. februára v Nemšovej.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter