Rozbiehajú sa školské súťaže - Super Florbal DETI - Florbalové zručnosti a Super Florbal DETI - Vianoce 2022

Rozbiehajú sa školské súťaže pre popularizáciu florbalu na prvom stupni základných škôl. V akcii budú deti z celého Slovenska a Slovenský zväz florbalu sa veľmi teší, že záujem samotných škôl o florbalové súťaže a turnaje je po, covidom spôsobenej odmlke, opäť veľký


Súťaže sú rozdelené na dva typy: 

Vianočný Super Florbal DETI - Florbalové zručnosti (florbalová akcia) určená pre žiakov / žiačky 1. - 2. ročník ZŠ. 

Na tejto florbalovej akcii si môžu prihlásené školské družstvá porovnať svoje florbalové zručnosti. Deti si môžu vyskúšať svoje schopnosti na rôznych prekážkach, ako napr. osmička, florbalový slalom, prihrávka o mantinel, prihrávka medzi kužele a pod. Hlavnou ideou je vzbudiť u detí záujem o šport - florbal a zábavnou formou ich motivovať k prekonaniu samých seba a k naučeniu nových zručností s florbalkou, s čím súvisí aj všeobecný športový rozvoj dieťaťa smerom do budúcnosti. 

Všetko ohľadne pravidiel a predpisu súťaže nájdete na tomto linku Super Florbal DETI 1-2 2022_2023 - Školské nepostupové - Florbalové zručnosti.pdf (szfb.sk) prípadne na stránke Školské súťaže | SZFB.sk - Slovenský zväz floorbalu

Do tejto florbalovej akcie je prihlásených dovedna 85 skôl, z toho 4 organizácie. Kde všade sa akcie uskutočnia sa dozviete TU: https://sutaze.skolskysport.sk/sutaz/1397/super-florbal-deti-florbalove-zrucnosti-vianocny-turnaj-1-2-rocnik-zs-mix/  

______

Pre okresy, kde sa daná akcia neuskutoční, ponúka SZFB školám možnosť usporiadať akciu s názvom "Super Florbal DETI - Florbalové zručnosti - CHALLANGE - súťaže zručnosti medzi triedami". Informáciu o tomto podujatí nájdete na stránke SZFB Super Florbal DETI 1-2 2022_2023 - CHALLANGE


Druhým typom je florbalový turnaj pre žiakov a žiačky 3. a 4. ročníka základných škôl: 

Vianočný Super Florbal DETI (florbalový turnaj) určená pre žiakov / žiačky 3. - 4. ročník ZŠ. 

Na tomto florbalovom turnaji sa môžu prihlásené školské družstvá florbalovovo konfrontovať. Všetko ohľadne pravidiel a predpisu súťaže nájdete na tomto linku Super Florbal DETI 3-4 2022_2023 - Školský nepostupový turnaj.pdf (szfb.sk) prípadne na stránke Školské súťaže | SZFB.sk - Slovenský zväz floorbalu. Ide o okresné turnaje základných škôl, kde si medzi sebou môžu zahrať zápasy žiaci a žiačky z 3. a 4. ročníkov ZŠ. 

Na Vianočný Super Florbal DETI (december 2022) je prihlásených 162 (škôl) z toho 14 organizácií. Kde sa reálne bude aj florbalový turnaj konať, nájdete na tomto linku SUPER FLORBAL DETI 1. stupeň ZŠ MIX - VIANOČNÝ TURNAJ | ŠkolskýŠport.sk (skolskysport.sk)

______

Pre okresy, kde sa daná akcia neuskutoční, ponúka SZFB školám možnosť usporiadať akciu s názvom "Super Florbal DETI - Florbalové zručnosti - CHALLANGE - súťaže zručnosti medzi triedami".

Informáciu o tomto podujatí nájdete na stránke SZFB Super Florbal DETI 1-2 2022_2023 - CHALLANGE - Školské nepostupové - Florbalové zručnosti.pdf (szfb.sk)


Nesmieme zabudnúť ani na pripomenutie Veľkonočnej akcie, na ktorú sa môžu školy prihlasovať do 28.02.2023.

Všetky informácie nájdete TU: SUPER FLORBAL DETI - florbalové zručnosti - VEĽKONOČNÝ TURNAJ 1.-2.ročník ZŠ mix | ŠkolskýŠport.sk (skolskysport.sk)

 

Podujatia podporuje vecnými cenami SZFB, ktorý po konci konkrétnych súťaží odovzdá vecné ceny prítomným žiakom, žiačkam školských družstiev: deti od nás dostanú silikónový náramok, farebnú loptičku a diplom. 

  


Pozrite si aj pár fotiek z prvého turnaja, ktorý sa konal v okresne Snina dňa 23.11.2022. Sme radi, že si deti užívajú s florbalom spoločné chvíle radosti a zábavy. Pretože florbal je šport pre všetkých. 

 

 


"Som veľmi rád, že vzniklo niečo také ako je "Super Florbal DETI - Florbalové zručnosti" a "Super Florbal DETI", keďže ide hlavne o akciu (SFD-FZ) a turnaj (SFD) kde sa žiaci a žiačky ZŠ navzájom konfrontujú, zoznamujú sa so športom "Florbal" a s "Florbalovými zručnosťami". Na týchto podujatiach nejde o výsledky a získané body, keďže sa z okresu nikam nepostupuje. Cieľom je priblížiť šport "Florbal" školám, učiteľom, žiakom a žiačkam na I. stupni ZŠ."  dodal koordinátor SZFB pre školské súťaže - Miroslav Kunštek


Už teraz sa tešíme na ďalšie súťaže, akcie a turnaje pod hlavičou SZFB na školách po celom Slovensku. Nech nám rastú florbalové talenty a možno aj budúci reprezentanti a reprezentantky. 

 

 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter