Rozhodca Roman Cíbik verí, že nás čaká úspešné spustenie súťaží

Nestáva sa často, že medzinárodné zápasy rozhodujú arbitri svojej vlastnej krajine. Súčasná situácia vo svete ale asi zaúradovala a tak sa stalo, že federálne derby medzi domácou reprezentáciou Čiech a Slovenska, viedli v kategórii žien v oboch zápasoch slovenskí rozhodcovia Roman Cíbik a Michal Tomáš.

 

Po ôsmich mesiacoch pauzy tak obaja rozhodcovia vhupli rovno do medzištátneho derby. „Veľmi som sa tešil a zároveň cítil jemnú nervozitu. Predsa len osem mesiacov od posledného medzištátneho zápasu nie je najkratšia doba a rovnako ako hráči, tak aj rozhodcovia potrebujú stále zápasovú prax. Obzvlášť pri medzištátnych dueloch je každý jeden odpískaný súboj obrovskou skúsenosťou,“ povedal Roman Cíbik.

 

Aj rozhodcovia sa musia o seba starať po kondičnej stránke, no slovenský arbiter našiel zmysel aj v inej činnosti. „Táto vynútená pauza bola ojedinelá v tom, že nikto nevedel čo bude. Nebudem sa tajiť tým, že to bolo pre mňa nepríjemné obdobie, keďže sa celý môj život točí od rána do noci okolo florbalu. Pauzu som využil najmä k analýze videí zápasov, ktoré sme s kolegom Michalom Tomášom na medzinárodnej scéne rozhodovali. Je to obrovská pomôcka a všetkým rozhodcom odporúčam, aby ak majú možnosť, analyzovali svoje zápasy na videu. Okrem toho som sa samozrejme snažil udržiavať vo fyzickej kondícii, ktorá je pre rozhodcu tiež veľmi dôležitá,“ tvrdí skúsený rozhodca, ktorý sa zároveň teší na novú sezónu. „Pevne verím, že nás všetkých od septembra opäť čaká úspešné spustenie všetkých florbalových súťaží. V domácich súťažiach budeme s kolegom aktívni v maximálnej možnej miere. Nad akciami Medzinárodnej florbalovej federácie visia stále veľké otázniky, každopádne už teraz sa veľmi tešíme na najbližšiu nomináciu,“ uzavrel Cíbik.



Odoberajte newsletter