Rozpis šampionátu juniorov je zverejnený, Rusov nahradia Maďari

Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa už od 25. do 29. augusta 2021 uskutočnia v Brne, poznajú svoj rozpis zápasov. Slovensko začína proti Lotyšom, pokračuje proti úradujúcim majstrom sveta Čechom a skupinu uzavrú duelom proti Fínsku. Šampionátu sa zúčastní len 15 krajín a navyše Rusko nahradia Maďari.

 

Ako už bolo skôr oznámené, MS juniorov sa odohrá len s 15 tímami, ale namiesto Ruska sa zúčastní Maďarsko. Zmena vstupných obmedzení pre Českú republiku, ktorá vstúpila do platnosti 1. júla spôsobila, že Rusko už nemôže požiadať o výnimku pre vstup do Českej republiky. Medzinárodná florbalová federácia a Ruská federácia sa vzájomne dohodli, že, bohužiaľ, z dôvodu týchto obmedzení nie je v súčasnosti možná účasť Ruska.

 

Maďarsko bolo jedným z tímov, ktoré požiadalo o pozíciu náhradníka. V tom čase boli cestovné obmedzenia nastavené tak, že to nebolo možné, ale zmeny od 1. júla znamenali pre nich zrušenie všetkých obmedzení vstupu do Českej republiky. Teraz prijali ponuku účasti na MS a v C-skupine nahradia Rusko.

 

„Sme veľmi radi, že sme schopní zorganizovať turnaj s takmer kompletným počtom účastníkov. Mať 15 tímov, ktoré naplno súťažia v súčasnej situácii, je fantastické. Oceňujeme mimoriadne úsilie všetkých zúčastnených krajín a miestneho organizačného výboru v Českej republike. Mimoriadne tvrdo spolupracovali so svojimi partnermi na podujatí, aby zabezpečili tímom možnosti ubytovania a dopravy, a majú zavedené silné protokoly na zabezpečenie bezpečného podujatia pre všetkých účastníkov. Sme veľmi nadšení z reálnej možnosti, že si konečne zahráme podujatie IFF - prvé od februára 2020...,“ povedala Sarah Mitchell, manažérka podujatia IFF.

Podrobný rozpis zápasov MS juniorov nájdete TU



Odoberajte newsletter