Rozpisy extraligových súťaží sú známe

Extraligové súťaže mužov, žien a juniorov poznajú predpis a rozpisy súťaží. Najvyššia súťaž mužov začína novú sezónu 2021/22 už v sobotu 11. septembra 2021. Hyundai extraliga žien sa rozbehne o týždeň neskôr a to v sobotu 18. septembra 2021. Najvyššia súťaž juniorov začína v rovnakom termíne ako mužská extraliga. 

 

Extraliga mužov má dvanásť účastníkov, ktorí medzi sebou odohrajú základnú časť dvojkolovo systémom každý s každým doma – vonku. Osem družstiev postúpi do play-off, ktorého každé kolo sa odohrá na tri víťazné zápasy. Posledný tím po základnej časti zostupuje do prvej ligy a družstvo na jedenástom mieste odohrá baráž s druhým tímom prvej ligy. Nováčikmi súťaže sú Žltý Sneh Košice a ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom. Úvodné kolo prinesie hneď niekoľko zaujímavých súbojov. Stretnú sa medzi sebou aj spomínaní nováčikovia extraligy. 

Rozpis zápasov MEX nájdete TU
Predpis súťaže MEX nájdete TU

 

Hyundai extraliga žien má osem účastníkov, ktorí medzi sebou odohrajú základnú časť dvojkolovo systémom každý s každým doma – vonku. Do nadstavbovej časti postupuje všetkých osem tímov, ktoré sa rozdelia na polovicu a následne sa stretnú systémom každý s každým dvojkolovo doma – vonku. Do štvrťfinále play-off postupuje šesť družstiev a tímy na 1. a 2. mieste idú priamo do semifinále. Play-off sa hrá na tri víťazné zápasy. Družstvo umiestnené na ôsmom mieste sa zúčastní baráže s víťazom prvej ligy žien. Polovica stretnutí prvého dvojkola sa odohrá na Východe, pretože Sabinovčanky privítajú Tvrdošín a Kysučanky a Spišiačky majú rovnaké súperky.

Rozpis zápasov HEX nájdete TU
Predpis súťaže HEX nájdete TU

 

Juniorská extraliga, ktorá len pred niekoľkými dňami dohrala predošlú sezónu, sa začne v sobotu 11. septembra 2021. Súťaž má dvanásť účastníkov, ktorí medzi sebou odohrajú základnú časť dvojkolovo systémom každý s každým doma – vonku. Osem družstiev postúpi do play-off, ktorého každé kolo sa odohrá na tri víťazné zápasy. Družstvá na jedenástom a dvanástom mieste zostupujú do príslušných regionálnych súťaží. Štart sezóny bude ako „remeň“! Víťazi dohrávaného ligového ročníka FaBK ATU Košice sa tešia na 1. FBC Florbal Trenčín a rovnako aj ich mestský rival Fk Florko Košice.

Rozpis zápasov JEX nájdete TU
Predpis súťaže JEX nájdete TU



Odoberajte newsletter