Rudd opäť v problémoch, v tejto sezóne zrejme dohral

Florbalové kvality hviezdneho Švéda Alexandra Rudda sú nespochybniteľné. V súkromnom živote sa mu však nevyhýbajú problémy. Najnovšie ho vo vlasti obvinili z drogovej trestnej činnosti a jeho klub IBK Storvreta mu dočasne pozastavil činnosť.

 

V novembri minulého roka sme vás aj my na webe SZFB informovali, že švédskeho reprezentanta Alexandra Rudda s problémovou minulosťou Storvreta suspendovala za spojitosť s drogami. Neskôr sa ukázala jeho nevina. Po necelých štyroch mesiacoch v tom však „lieta“ znovu. 

 

Dvadsaťosemročného útočníka vo Švédsku spolu s ďalšími 58 osobami obvinili z držania a predaja drog. Sezóna vo švédskej najvyššej súťaži sa pomaly blíži k finálovým bojom, no Rudd sa v nich zrejme nepredstaví. „Čaká ho trestné stíhanie a tak sme sa dohodli, že si oddýchne od florbalu a reprezentácie nášho klubu,“ píše sa v stanovisku Storvrety.

 

„Dôrazne sa dištancujeme od toho, z čoho je obvinený, na druhej strane Alexandrovi poskytneme podporu v náročných časoch, ktoré prežíva. Jeho pauza od florbalu je na neurčito, čakáme na vývoj trestného stíhania. Neočakávame však, že by hral ešte v tejto sezóne,“ dodáva aktuálny líder švédskej SSL.



Odoberajte newsletter