Ruský tím je potrebné zdolať!

V poradí štvrtý duel na majstrovstvách sveta junioriek vo švédskej Uppsale, odohrajú dnes slovenské reprezentantky dôležitý duel proti Rusku. Naše dievčatá na rozdiel od súperiek, ešte neokúsili ako chutí víťazstvo. Naopak Rusky dokázali včera uspieť proti Nemecku po výhre 2:0 a zaznamenali tesnú prehru 0:1 s Poľskom. Slovenkám ide o veľa a prípadným víťazstvom obsadíme konečné siedme miesto, ktoré by znamenalo záchranu v elitnej A-kategórii. Prehra nám dá ešte jednu príležitosť odohrať súboj o ôsme miesto proti Nemkám a ten, kto prehrá, opúšťa elitnú kategóriu.

 

Dosiahnuté výsledky ruského tímu v zápoleniach skupiny A sa nedajú veľmi porovnávať s našimi, pretože ich zápasy sa hrali v skrátenej forme a to 3 x 15 minút čistého času. Rusky sa veľmi potešili, že vzhľadom na pandemickú situáciu sa dostali medzi elitné družstvá. V každom zápase sa snažili ukázať, že nie sú do počtu, čo aj neraz potvrdili. Jednoznačnou líderkou šampionátu v ruskom družstve je Elizaveta Nadeeva, ktorá zo všetkých štyroch gólov Ruska strelila až tri. Okrem nej možno považovať za nebezpečné aj Anastasiiu Skirdernkovú, Sofiu Rumiantseva-Mishinovú a Anzhelu Mydrovovú.

 

V kategórii junioriek máme proti Ruskám za sebou štyri stretnutia a v troch prípadoch sme sa tešili z víťazstva. Všetky výhry sa udiali počas B-kategórie majstrovstiev sveta v roku 2008 v Poľsku, keď sme vyhrali 7:2, 7:5 a 7:1. Jediná prehra sa datuje na MS z roku 2006 v Nemeckom Lipsku, ktoré boli historicky prvou účasťou Slovenska v tejto vekovej kategórii. Ruskám sme vtedy nestačili a podľahli sme im 3:7.

 

Zápas môžete v priamom prenose od 10.30 h sledovať na Arena Sport 1 a LIVE stream tu:

Rusko – SLOVENSKO



Odoberajte newsletter