S medailami pricestovala Nemšová a 1. FBC Trenčín

Medzinárodný mládežnícky turnaj Prague Games má za sebou ďalší ročník. Zúčastnilo sa na ňom šesť slovenských družstiev a z nich dve si domov doviezli zlaté a bronzové medaily. V dievčenskej kategórii G12 berie prvé miesto NTS FK-ZŠ Nemšová, ktorá vo finále zdolala pražský klub Florbal Chodov 5:1. Práve Chodov vystavil stopku v semifinále kategórie chlapcov B17, nášmu 1. FBC Florbal Trenčín, ktorý tak obsadil konečné tretie miesto.

 

„Rok ubehol ako voda a Nemšová sa znova vydala do stovežatej Prahy zbierať medaile. Domov si odvážame už 16 medailu od roku 2009 a z toho piatu zlatú! V kategórii G12 sa hrá už piaty rok a Nemšová má bilanciu 2 zlaté, 2 strieborné a jedna bronzová. Po krátkej sezóne mládeže a úspešných Majstrovstvách Slovenska, kde sme zo štyroch štartov získali trikrát zlato a jedenkrát striebro, dokázali sme aj v Prahe svoju kvalitu. Za veľkej podpory rodičov v Prahe dievčatá nesklamali. Družstvo v kategórii G16 skončilo na peknom piatom mieste,“ povedal šťastným hlasom tréner a predseda klubu NTS FK-ZŠ Nemšová Peter Tydlačka.

 

Bronz si do mesta pod hrad Matúša Čáka priviezli Trenčania. „Prague Games bol posledným z veľkých turnajov organizovaných v Českej republike, na ktorom sme sa ako družstvo nikdy nezúčastnili, i napriek tomu, že sme to mnohokrát plánovali. Keď sme sa tento rok dozvedeli, že podujatie sa konať bude, neváhali sme, a spolu s realizačným tímom sme sa na tento prestížny turnaj prihlásili. V tom momente sme však ani len netušili, že v rámci niečo viac ako dvoch týždňov budeme účastní troch veľkých turnajov – Hummel Open Game Brno, Majstrovstvá Slovenskej republiky a Prague Games. Keď som to vo finále spočítal, za 16 dní odohrali chalani 18 zápasov. Väčšinu z nich proti elitným súperom ako FBC Plzeň, Sparta Praha, Sokol Královské Vinohrady, Chodov, či FbO Florko Košice, ATU Košice, atď.. Ak sa však vrátim k Prague Games, chalani nazbierali ďalšie cenné skúsenosti, ktoré v regióne západ a ani na Slovensku nenájdu. Som rád, že náš posledný spoločný turnaj sme zakončili ziskom, pre mňa, mimoriadne cennej, bronzovej medaily, ktorá bude na dlhé obdobie patriť medzi top športové úspechy nášho klubu. Záverom sa chcem opätovne poďakovať klubu a rovnako i rodinným príslušníkom za mimoriadnu podporu,“ zhodnotil spokojný kouč 1. FBC Florbal Trenčín Patrik Bulko.

 

Bratislavský Snipers sa v kategórii chlapcov B17 dostal medzi najlepších osem družstiev turnaja a ich mladší kolegovia B16 prehrali v 16-finále hneď prvý play-off zápas 0:4 s Plzňou.

 

V kategórii B18 Slovensko reprezentovalo družstvo Tsunami Záhorská Bystrica, ktoré sa dostalo do osemfinále a v ňom podľahlo Olomoucu tesne 1:2.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter