Šampionát sa práve začína!

Slovenské reprezentantky dnes v Bratislave na Majstrovstvách sveta žien nastúpia v zápase play-off o postup do štvrťfinále proti Nemecku. V tomto súboji sú naše dievčatá papierovým favoritom hoci je vo svetovom rebríčku Nemecko pred nami. Slovenky idú za svojim cieľom, ktorým je umiestnenie do piateho miesta a tak by dnes nemali zaváhať.

 

Nemecko obsadilo na aktuálnom šampionáte vo svojej skupine „B“ posledné štvrté miesto. Naše dnešné súperky prehrali všetky tri zápasy a to s obhajkyňami titulu Švédkami 2:23, so Švajčiarkami 0:14 a včera aj s Poľskom 0:5. Nemky majú hrozivé a najhoršie skóre spomedzi všetkých krajín 2:42... „Pozrel som si súboj Poliek s Nemkami v televízii. Nemky sa do ničoho nedostali a Poľky rozhodli o svojom víťazstve už počas prvej tretiny. Teší ma, že sme dostali súpera, ktorého sme si želali,“ povedal hlavný tréner slovenského tímu Michal Jedlička a k samotnému zápasu dodal: „Nemky majú v Bratislave podobný tím, s ktorým nastúpili proti nám na turnaji v Mladej Boleslavi. Budeme mať aj malú výhodu v tom, že naše súperky hrali včera zápas a my sme mali voľno, čiže im môžu chýbať sily v závere zápasu. Budeme preferovať náš štýl hry a celkom určite si opäť zahrajú všetky hráčky. Či k prvej lajne pridáme na striedačku druhú a tretiu, alebo neskôr stiahneme prvú päťku úplne, ukáže až samotný vývoj zápasu.“

 

Nemecká reprezentácia je na tohtoročnom šampionáte akosi strelecky bezzubá a my veríme, že to tak zostane ešte aj počas zápasu s našimi dievčatami. S Nemeckom sa slovenská reprezentácia doteraz stretla v štyroch zápoleniach. Prvý raz v roku 2009 na turnaji v Poľsku sa zrodila remíza 5:5. O dva roky neskôr sme na šampionáte vo Švajčiarsku podľahli Nemkám 3:4 po predĺžení. Karta sa začala obracať v náš prospech v roku 2013, keď sme počas kvalifikácia o postup na MS v lotyšskej Valmiere zvíťazili 2:1. Druhé víťazstvo sme zaznamenali počas septembrového turnaja v Mladej Boleslavi, kde sme Nemecko „vyprášili“ 13:4. „Očakávame vysokú návštevu na štadióne. Dievčatá potrebujú šiesteho hráča, ktorým fanúšikovia nesporne sú a preto sa na nich všetkých už veľmi tešíme,“ vyslovil želanie kouč Sloveniek.

 

Zápas Nemecko – SLOVENSKO vysiela na živo aj Slovenská televízia – RTVS na svojom druhom kanáli od 15.45 hod.



Odoberajte newsletter