Šefčík si na štart sezóny počká, v Česku úraduje korona

V českom florbale aktuálne robí neplechu pretrvávajúca pandémia koronavírusu. Z preventívnych dôvodov odložili stretnutie 1. kola druhej najvyššej súťaže Kanonýři Kladno – Letka. V karanténe sa nachádzajú aj superligové Pardubice, ktoré požiadali o odklad úvodných dvoch kôl nového ročníka. Kvôli pozitívne testovanému členovi realizačného tímu Česi predčasne ukončili aj sústredenie reprezentácie juniorov.

 

V Kladne síce zatiaľ nezaznamenali nikoho pozitívne testovaného, ale vylúčiť nákazu takisto nemôžu. „Nemáme momentálne v tíme nikoho, u koho by bolo potvrdené ochorenie COVID-19. U niekoľkých hráčov sa však objavili určité symptómy a je aj riziko, že boli v kontakte s nakazenou osobou. Keďže od začiatku pandémie pristupujeme v klube k hygienickým nariadeniam s maximálnou zodpovednosťou, požiadali sme tím Letky aj Český florbal o odloženie zápasu z preventívnych dôvodov. Vyhoveli nám, za čo obom organizáciám ďakujeme. Nechceme hráčov, súpera a ani divákov vystavovať zbytočnému hazardu. K odloženiu zápasu sme siali z čisto preventívnych dôvodov,“ povedal pre klubový web generálny manažér Kladna Ondřej Riebauer.

Dres tímu Kanonýři Kladno si oblieka aj slovenský reprezentant Ľuboš Šefčík. „Mne osobne je ľúto, že neodohráme zápas, ale nespravíme s tým nič. Musíme rešpektovať bezpečnostné opatrenia pre ochranu zdravia,“ pokrčil plecami čoskoro 24-ročný (nar. 14. septembra 1996) obranca.

Prvé dve kolá českej superligy neodohrajú v riadnom termíne Pardubice, ktoré sú v karanténe. Zápasy s Mladou Boleslavou a Tatranom Střešovice preložili. „Vzhľadom na to, kedy nám karanténa končí, nie sme schopní sa vrátiť do tréningu skôr ako koncom ďalšieho týždňa, a preto sme odložili aj stretnutie prvého a druhého kola superligy,“ zhodnotil pre oficiálne komunikačné kanály pardubického družstva tréner Martin Zozulák.

Od štvrtka sa sústredili juniorskí reprezentanti Česka, ale ich zraz sa skončil predčasne. Jeden člen realizačného tímu bol totiž testovaný na nový typ koronavírusu s pozitívnym výsledkom. „Realizačný tím dostal v piatok informáciu, že traja hráči a člen trénerského tímu boli v kontakte s nakazenou osobou. Na základe komunikácie s hygienou táto štvorica opustila sústredenie a absolvovala testy. Kým hráči mali výsledok negatívny, u jedného člena realizačného tímu sa nákaza preukázala,“ píše sa v stanovisku Českého florbalu s dodatkom, že účastníci juniorského zrazu sa presunuli do preventívnej domácej karantény.



Odoberajte newsletter