Šefčík zostáva v Kladne, zvažoval návrat do ATU

Kariéra slovenského florbalistu Ľuboša Šefčíka bude naďalej spätá s českým klubom Kanonýři Kladno. V uplynulom ročníku v strede Čiech hosťoval z FbŠ Boehmians, teraz do Kladna prestupuje natrvalo.

 

„Hosťovanie by som nazval ako nejakú alternatívu, keď nechcete uponáhľať situáciu. Na Kladno som šiel s tým, že bol záujem od trénera a mal konkrétnu ponuku, kde a ako budem hrať, a za akých podmienok. Tak som to vzal a skúsil. V Bohemke pochopili, že chcem mať viac času na ploche a nerobili mi problém ani pri hosťovaní, ani teraz pri prestupe. Minimálne ja o tom neviem,“ povedal Ľuboš Šefčík pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Hoci ponúk zo zahraničia mal reprezentant SR viacero, intenzívne zvažoval návrat do ATU Košice. „Z hosťovania som bol automaticky na pár dni opäť v Bohemke. To, kde budem ďalej sme riešili už v marci. Bol som v kontakte či už s Pazdičom (Ján Pazdera, pozn.) alebo s Bedlom (Michal Jedlička, pozn.). Pazdič prejavil záujem, aby som pokračoval ďalej na Kladne. V Bohemke sa káder príliš nemenil a preto som videl Kladno ako lepšiu alternatívu. Hoci mám florbal vysoko vo svojich prioritách, rozhodoval som aj na základe školy a prípadne práce. Ak som reálne uvažoval o inom klube, tak to bol len ATU Košice, čiže návrat domov. No rozhodol som sa pokračovať v inžinierskom štúdiu v Prahe a uvidíme, čo bude ďalej, ako sa to vyvinie. Bol som v kontakte aj inými klubmi, ale tam to buď nebolo konkrétne (Česko) alebo sa to nedotiahlo do konca (Fínsko),“ prezradil.

 

Kladno v sezóne 2019/2020 obsadilo v základnej časti českej druhej najvyššej súťaže tretiu priečku za Karlovými Varmi a tímom Bulldogs Brno. „Moje ciele sa zhodujú s tímovými. Zápas od zápasu vyhrávať s čo najväčším možným skóre. Podľa situácie sa nevie na 100%, kedy sa liga začne a kedy skončí. Preto každá minúta na ihrisku bude rozhodujúca,“ uviedol čoskoro 24-ročný (nar. 14. septembra 1996) obranca.

 

Od predčasného konca uplynulého ročníka sa udržuje v kondícii a už netrpezlivo čaká na štart novej sezóny. „Začali sme asi od apríla, keď sme dostávali týždenné plány od kondičného trénera. Zo začiatku to boli behy a cvičenia s vlastnou váhou. Neskôr sme konečne prešli do gymu a začalo sa s ťažšími váhami. Časom pribudli skills tréningy s hokejkou a agility, teda technika behu. Pracoval som teda na zlepšení po každej stránke. Momentálne máme za sebou aj dve víkendové sústredenia a pomaly už prídu aj priateľské zápasy a začne liga,“ uzavrel Šefčík.



Odoberajte newsletter