Semifinále vo vyrovnanom duchu všetkých tímov

Semifinálové zápolenia prvej ligy mužov majú vcelku vyrovnaný priebeh hoci bratislavský Fat Pipe Sinpers vedie s Púchovom 2:0 na zápasy. Hostia však naznačili, že Detvu nevyradili náhodou a najmä v prvom zápase neboli ďaleko od prekvapenia. Séria medzi Trnavou a Žilinou je na zápasy vyrovnaná 1:1, čiže sa máme ešte na čo tešiť.

 

Úvodný duel medzi Snipers a Púchovom sa začal z oboch strán opatrne. Hostia vsadili na zabezpečenú obranu a Snipers sa pokúšal obranný val prekonať, čo sa im aj podarilo. Dostali sa do vedenia 2:0, no potom Púchovčania zapli a pridali, čo vyústilo do obratu skóre na 2:4... Záverečná tretina však vyšla domácim a tí ju vyhrali 5:1 a celkovo 7:5. Treba poznamenať, že Snipers bol stopercentne úspešný v presilovkách, pretože využil všetky tri, ktoré mal k dispozícii, čo im pomohlo k víťazstvu.

 

Aj v druhom súboji sa hostia držali v hre až do polovice tretej časti hry, no záver im nevyšiel aj preto, že odohrali až desať minút v oslabení, čo ich stálo nemálo síl a tak Snipers vyhral 10:6. „Zápasy s Púchovom boli náročné, v oboch sme síce išli do skorého vedenia, ale v zapätí sme ho stratili a následne sa trápili až do konca stretnutia. V tejto sérií sa zatiaľ trápime a nie sme naplno schopní hrať tak, ako sme hrali počas takmer celej základnej časti a v úvodnom kole nadstavby. Tieto starosti zapríčiňuje dobre zvolená herná taktika družstva z Púchova. Teraz máme týždeň čas, aby sme sa pripravili na tretí zápas v tejto sérii, ktorý bude podľa našich očakávaní pre nás doposiaľ najťažším súbojom v tejto sezóne,“ povedal tréner Dárius Siheľský.

 

Púchovčania sú prekvapením play-off prvej ligy, čo potvrdzujú aj v semifinálovej sérii. Zatiaľ síce nevyhrali nad Snipers, no séria sa sťahuje k nim domov. „Je pravda, že po dvoch odohratých zápasoch prehrávame v sérii 0:2, ale myslím, že aspoň jeden zápas sme si zaslúžili vyhrať na súperovom ihrisku. V prvom súboji sme po druhej tretine viedli 4:2, no nakoniec sme prehrali 5:7, keď minútu do konca nám nebol uznaný gól na 6:6. Hneď na to sme inkasovali do prázdnej brány. Druhý duel bol tiež dve tretiny viac ako vyrovnaný. Ostatné veci nebudem radšej hodnotiť a už sa tešíme na domáce zápasy a pevne verím, že sa do Bratislavy ešte vrátime,“ povedal brankár a kapitán FBK Púchov Michal Tomáš.

 

Ako lepšie postavený tím mala odohrať úvodné dva súboje semifinále doma Žilina, no nemala k dispozícii športovú halu a tak si organizáciu vymenila s Trnavou. „Kobylky“ domácich zaskočili hneď v úvodnom stretnutí, ktoré vyhrali 6:1 a položili základ pre domáce odvety. Ani v druhom zápase nebola Žilina ďaleko od úspechu, no po remíze 4:4 sa súboj dostal do samostatných nájazdov, kde boli lepší, alebo šťastnejší Trnavčania. „Boli to dva úplne odlišné zápasy. V prvom sme do bodky plnili defenzívne úlohy a premieňali svoje šance. Disciplinovaný výkon nám priniesol prvý bod v sérii. Paradoxne v druhom súboji, ktorý sme prehrali, sme mali podstatne viac gólových šancí, ktoré sme žiaľ, nedokázali využiť. Buď sme boli nepresní, alebo Trnavu podržal vynikajúco chytajúci brankár. V predĺžení sme tiež nevyužili viacero tutoviek a v tom sme pokračovali aj počas nájazdov. Bohužiaľ, keď nepremeníme toľko šancí, nemôžeme vyhrať. Treba povedať, že Trnava je kvalitný súper a oba zápasy sa museli divákom páčiť. Čakajú nás dve domáce zápolenia, ktoré verím, že aj s podporou nášho publika zvládneme,“ skonštatoval hrajúci tréner žilinských „Kobyliek“ Marián Galovič.

 

Tréner FBC 11 Trnava Emil Šatan po dvoch odohratých zápasoch povedal: „Neporaziteľnosť sme držali dlhých pätnásť zápasov a už štvrťfinálové zápasy s Košicami naznačovali, že prehra sa blíži. Povedal by som, že sa zrodila počas prvých troch minút, keď do našej bránky padli prvé tri strely a menili sme brankára. Žilina je veľmi skúsené družstvo a aj napriek snahe sme sa do zápasu už nevrátili a celkovo sme podali slabý výkon. V druhom zápase sme chceli vygumovať prvý deň. Žilina hrala výborne v defenzíve a my sme prvé dve tretiny stupňovali svoj tlak a prevahu, ktoré ústili do troch gólov. V tretej tretine bola na rade Žilina, ktorá musela hrať a vyrovnať. Našou nedôraznosťou sa jej to podarilo. V závere sme hrali oslabovku, takisto v predlžení sme boli nedisciplinovaní a hrali oslabovku. Našťastie sme predlženie ustáli až do samostatných nájazdov a v nich nás podržal brankár.“

 

Výsledky semifinále prvej ligy mužov:

 

1. Semifinále – sobota 10. 3. 2018:

Fat Pipe Snipers Bratislava – FBK Púchov 7:5 (2:1, 0:3, 5:1)

 

FBC 11 Trnava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 1:6 (1:3, 0:3, 0:0)

 

2. Semifinále – nedeľa 11. 3. 2018:

Fat Pipe Snipers Bratislava – FBK Púchov 10:6 (3:3, 4:2, 3:1), stav série: 2:0

 

FBC 11 Trnava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 5:4 sn (0:1, 3:1, 2:2, 1:0), stav série: 1:1


Ďalšie články


Odoberajte newsletter