Sklenica: „Dúfam, že si novú sezónu všetci užijeme naplno a až do konca.“

Pred rokom sa z víťazstva v ankete Rozhodca sezóny tešil rovnaký muž, ktorým je Roman Sklenica. Dlhé roky tvorí spoločnú rozhodcovskú dvojičku s kolegom Tomášom Beňom, ktorý taktiež v tesnom závese potvrdil druhé miesto z predošlej sezóny. Rok ubehol celkom rýchlo, sezóna bola odlišná od predchádzajúcich, no tá nová sa zatiaľ úspešne rozbieha.

 

„V prvom rade chcem poďakovať za všetky hlasy, veľmi si to vážim. Ani som len netušil, že táto anketa prebiehala počas uplynulej sezóny. Je pravda, že sme s kolegom boli menej aktívni, než v ostatných sezónach, no je to na úkor mojej práce, kde často kvôli službám nemôžem prísť na Slovensko pískať zápasy a k tomu ešte spoločnosť naplno zasiahol COVID,“ podelil sa o svoje pocity slovenský arbiter Roman Sklenica.

 

Po úspešnom obnovení ankety sa po druhý raz v rade umiestnil na tróne slovenských rozhodcov. „Každopádne poviem presne to isté, čo minulý rok – nie je to ocenenie len moje, ale ocenenie našej dvojice s Tomášom Beňom. Rozhodovanie nás baví stále a snažíme sa to robiť najlepšie, ako vieme,“ rozpráva víťaz ankety, ktorý je zároveň so svojim kolegom aj medzinárodným rozhodcom IFF. Práve Beňo skončil opäť na druhom mieste. „Tomáš ma určite za toto „nezabije,“ naopak možno ma budú chcieť „zabiť“ iní, ktorí odpískali o niečo viac zápasov a ocenenia sa im nedostalo...“

 

Ako už Sklenica naznačil, napriek tomu, že si minulý rok trochu viac vypustil svoju činnosť kvôli zamestnaniu v Čechách, dokázal zvíťaziť. „Kvôli situácii okolo pandémie sme naposledy spolu na ihrisku stáli vo februári na kvalifikačnom turnaji reprezentácii mužov v Dánsku a odvtedy sme nepískali. Boli sme v očakávaní, aký budeme mať začiatok novej sezóny, no tragédia to určite nebola, ale pár minút nám to trvalo. Čo sa týka novej sezóny, budeme sa snažiť pískať čo najviac zápasov, ako to len pôjde, každopádne všetko závisí od mojej práce, navyše od budúceho mesiaca začínam popri práci aj magisterské štúdium krízového manažmentu v Českých Budějoviciach. Taktiež aj od situácie okolo covidu. Pokiaľ by sa opäť zavreli hranice, čo sa už začína diať, prípadne by som kvôli práci znovu nemohol opustiť Česko, tak by to bolo veľmi problémové,“ prezrádza mladík, ktorý stojí v prvej línii vo funkcii zdravotníka a tak dennodenne nasadzuje svoje zdravie a život, aby pomáhal iným. „Každý máme svoju prácu a to, čo nás najviac baví a napĺňa. Moja práca je pochopiteľne ešte o niečo špecifickejšia. Keby som sa tomu nechcel venovať, tak to nerobím. Nedá sa v tomto odvetví pracovať bez toho, aby ste nechceli a nemali k tomu vzťah, inak by vás to veľmi rýchlo položilo hlavne psychicky. Na záver by som ešte raz za nás oboch chcel všetkým poďakovať a hlavne želám všetkým pevné zdravie. Dúfam, že si sezónu 2020/2021 užijeme všetci naplno a hlavne až do konca,“ vyslovil svoje prianie Sklenica.

 

Konečné poradie ankety Rozhodca sezóny 2019/2020:

 

1. miesto: Roman SKLENICA

2. miesto: Tomáš BEŇO

3. miesto: Jakub KUČERA, Andrej GLONEK



Odoberajte newsletter