Sklenica: „Radi by sme rozhodovali na olympijských hrách!“

Komisia rozhodcov Medzinárodnej florbalovej federácie IFF včera zverejnila nomináciu rozhodcov na májový svetový šampionát juniorov, ktorý sa od 8. do 12. mája uskutoční v kanadskom Halifaxe. Okrem účasti našich reprezentantov bude mať Slovensko zastúpenie aj na rozhodcovskej scéne. Na MS boli nominovaní naši arbitri Tomáš Beňo a Roman Sklenica.

 

Slovenská rozhodcovská dvojica si postupne buduje svoju medzinárodnú kariéru. Chalani začínali na medzinárodných klubových turnajoch, prípravných medzištátnych zápasoch, naposledy sa predstavili na domácej kvalifikácii žien v Trenčíne a teraz prichádza šampionát juniorov. „Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí nám od včera blahoželajú k nominácii a tých gratulácii bolo viac než dosť,“ povedal s úsmevom Roman Sklenica a dodal: „Sme radi, že sme dostali dôveru Medzinárodnej florbalovej federácie. Považujeme to za veľkú odmenu a satisfakciu za našu dlhoročnú rozhodcovskú činnosť a motivuje nás to. Spoločne s kolegom Beňom sa budeme snažiť reprezentovať Slovensko najlepšie ako to pôjde.“

 

Cieľom hráčov je dostať sa na MS, hrať vo finále a v ňom najlepšie zvíťaziť. Aký majú cieľ naši rozhodcovia? „Rozhodne účasť na olympijských hrách. Avšak na takéto niečo si ešte všetci pár rokov budeme musieť počkať. Takže dovtedy je našou motiváciou rozhodovať finále Majstrovstiev sveta,“ prezradil Sklenica.

 

Želáme našej skúsenej dvojici veľa kvalitných zápasov, ktoré zvládnu na jednotku a aby boli s ich výkonmi spokojné družstvá, pre ktoré sú na ihrisku.

 

Nominácia rozhodcov na MS juniorov (8. – 12. 5. 2019 – Halifax, Kanada):

 

Jakub Furmánek / Vlastimil Šolc CZE
Thomas Ellis / Janne Sjögren FIN
Kaspars Kristapsons / Maris Kumerdanks LAT
Bartosz Burek / Wojciech Czarnecki POL
Sharil Ismail / Oswind Rosayro SGP
Tomáš Beňo / Roman Sklenica SVK
David Geiser / Henrik Nilsson SWE
Benjamin Hohler / Pascal Koch SUI



Odoberajte newsletter