Školské majstrovstvá Slovenska pokračujú v Šamoríne

SUPER FINÁLE školských športových súťaží sa po veľmi úspešnom florbalovom turnaji chlapcov i dievčat v Trenčíne (06.-07.06.2022) presúva do Šamorína, kde 14.0-15.06.2022 sa očakáva zhruba 1.000 účastníkov z ôsmich krajov, ktorí zabojujú v ďalších ôsmich športoch o titul „Školský majster Slovenska 2022“ .

 
Na veľkom atletickom štadióne bude prebiehať súťaž 4-boja v atletike a futbalový turnaj. V priestore menšieho atletického oválu si deti zmerajú sily vo vybíjanej a hneď v tesnej blízkosti bude prebiehať 4-kový volejbal netradične na tráve. Kongresová sála Victory bude prispôsobená profesionálnym požiadavkám stolného tenisu. V bazéne sa okrem plávania predstaví aj mini vodné pólo. Minibasketbalisti využijú športovú halu Samaria, v ktorej pôsobia aj domáce basketbalové extraligistky. 


V šamorínskom športovom areáli nebude chýbať ani mini florbalové ihrisko 9x13m (v sektore č.5), ktoré Slovenský zväz florbalu pripravil pre školákov, tentoraz ako miesto pre voľnočasovú zábavu a aktívne trávenie voľného času. 


„V našom florbalovom sektore si môžete zahrať so svojimi kamarátmi a spolužiakmi zápas, vyskúšať si presnosť streľby na terče, ale aj rýchlosť streľby, meranú radarom, pozrieť si zaujímavé motivačné florbalové videá ako sa stať hráčom, trénerom, alebo rozhodcom, či vyskúšať si florbalovú abecedu zručností“, približuje pripravené florbalové „vychytávky“ hlavný koordinátor školských súťaží SZFB Miroslav Kunštek.     

Talentovaných mladých športovcov prídu povzbudiť pozvaní hostia a športové osobnosti prítomných športových zväzov. Skvelú divácku kulisu určite vytvoria žiaci a učitelia z okolitých škôl. Pre divákov a verejnosť je pripravený sprievodný program, ktorý ponúkne lákavé súťaže a netradičné športy.


Otvárací ceremoniál prebehne za účasti štátneho tajomníka Ministerstva školstva pre šport Ivana Husára a šamorínskeho primátora Csabu Orosza na záver prvého súťažného dňa. Program podujatie nájdete na web-stránke: www.skolskysport.sk


Zdroj: Školský šport a SZFB
 



Odoberajte newsletter