Skrátenie času zápasov považuje Jedlička za nezmysel

Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) pred nedávnom zverejnil rozpis zápasov kvalifikačných turnajov o postup na majstrovstvá sveta žien, ktoré sa v roku 2021 uskutočnia vo švédskom meste Uppsala. Prišlo však k určitým zmenám, ktoré obsahujú zníženie hracieho času na 3 x 15 minút a taktiež zúženie súpisky na 17 hráčok.

 

Slovenský zväz florbalu bude od 3. do 7. februára 2021 v Bratislave organizovať kvalifikačnú skupinu EUR3 a v nej sa okrem slovenských reprezentantiek predstavia Češky, Dánky, Estónky, Španielky a Rakúšanky. „Podľa mňa je skrátenie hracieho času zápasov hlúposťou a malo by sa hrať tak ako sme zvyknutí, čiže 3 x 20 minút. Na druhej strane to bude pre nás proti silným družstvám výhoda a proti slabším skôr nevýhoda. Dôvod je jasný, za kratší čas zápasu so silným súperom môžeme uhrať lepší výsledok, no ak sa proti nám slabší tím kvalitne zabetónuje, chvíľu potrvá, než ho unavíte a nájdete nejaké voľné po chybách, ktoré spraví. Je to teda o tom, koľko času strávia na ihrisku tie najlepšie hráčky“ povedal na zmeny tréner slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička.

 

Nižší počet nominovaných hráčok taktiež Jedličku neteší. „Tým, že je kratší čas zápasu, nominujeme o tri hráčky menej a logicky viac času odohráme na nižší počet hráčok a teda skôr na dve lajny. Tým pádom dostanú v jednoduchších zápasoch menej priestoru ostatné dievčatá, ktoré nebudú môcť nazbierať potrebné skúsenosti. Počas kvalifikácie to z nášho pohľadu vidím ako nevýhodu.“



Odoberajte newsletter