Slováci atakovali štrnásť rokov „bradatý“ strelecký rekord!

Slovenskí reprezentanti zaznamenali vstup do kvalifikácie ako sa patrí! V úvodnom stretnutí kvalifikácie v talianskom Celane zdolali Pobrežie Slonoviny vysoko 34:0 a nebyť skráteného formátu zápasov na 3 x 15 minút, bola by vysoká pravdepodobnosť, že prekonajú štrnásť rokov starý rekord, ktorý sme dosiahli počas kvalifikácie v Bratislave výhrou 40:0 nad Gruzínskom. Zajtra našich čakajú Rakúšania.

 

Vývoj hry bol očakávaný a už pred zápasom bolo jasné, že sa naši súperi zatiahnu pred vlastnú bránu a naši reprezentanti budú pracne dobývať bránku Pobrežia Slonoviny. Chlapci sa rozbiehali pozvoľna a trvalo necelé tri minúty pokiaľ otvoril skóre tohto súboja Michal Dudovič. Listina strelcov sa postupne príliš rozširovala a vypisovať všetkých strelcov by bolo veľmi rozsiahle. Skóre prvej tretiny sa napokon ustálilo na výsledku 13:0 v prospech Slovenska. 

 

Druhé dejstvo malo rovnaký scenár so slovenským obliehaním brány nášho súpera s patričnou kanonádou na bránku. Otváračku druhej časti zahájil už po necelej minúte Lukáš Ujhelyi. Zatiaľ čo prvú tretinu strelecky ovládol so štyrmi presnými zásahmi Michal Dudovič, v tej druhej sme mali až štyroch dvojgólových strelcov. Slovenskí chlapci si tak išli svoje a ich tlak neustával. 

 

Skóre tretej časti otvoril Richard Cvacho a slovenskí reprezentanti postupne začali atakovať historické víťazstvo nad Gruzínskom v pomere 40:0. A to sa súčasná kvalifikácia hrá skráteným systémom 3 x 15 minút čistého času. Napokon najmenej gólovo úrodná bola záverečná časť, v ktorej padlo len sedem gólov a tak konečné víťazstvo 34:0 potešilo, no rekord zostal neprekonaný. 

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner, Slovensko): „Tento súboj splnil to, čo sme od neho očakávali. Počas celého súboja sme si zahrali aktívne bago a nastrieľali sme dostatok gólov. Pricestovali sme však do prostredia, ktoré je v súčasnosti výrazne odlišné ako je u nás. Je tu viac ako 35 stupňov Celzia a od rána až do samého večera pečie slnko. V športovej hale je však príjemne. Zaujal ma aj netradičný úvodný míting zúčastnených krajín, ktorý prebehol v priestoroch miestneho kostola. Taliansku pohodu musíme však rýchlo odbúrať a sústrediť sa na ďalšie zápasy.“

Michal Dudovič (hráč, Slovensko): „Bol to zápas podľa našich predstáv. Hrali sme takmer sto percent času na lopte a vyskúšali sme si rôzne kombinácie v jednotlivých formáciách. Boli sme strelecky efektívny a brali sme to ako dobrú prípravu na ďalší priebeh kvalifikácie.“

 

Pobrežie Slonoviny – SLOVENSKO 0:34 (0:13, 0:14, 0:7)



Odoberajte newsletter