Slováci chcú víťaznú rozlúčku so šampionátom

Zo šiestich doterajších súbojov sa slovenskí reprezentanti v Helsinkách tešili z víťazstva štyrikrát. Prišli len dve prehry a v poslednom dueli majstrovstiev sveta ich čaká zajtra ráno zápas o konečnú siedmu priečku na svete, ktorá by bola o jedno miesto historicky najlepším umiestnením mužského tímu Slovenska na MS. Stretneme sa proti Estóncom a chlapci by sa radi rozlúčili víťazstvom!

 

Estónci sa vo svojej skupine D, podobne ako my v skupine C, stali víťazmi. Porazili postupne Filipíny 13:6, Kanadu 21:4 a Singapur 13:2. Osemfinálový súboj proti Dánsku zvládli a po víťazstve 5:3 sa tešili na štvrťfinále. V ňom však nestačili na Švajčiarov, ktorým podľahli 0:9. Druhá prehra na šampionáte prišla dnes proti Nórom. Drámu dotiahli do predĺženia, no v ňom inkasovali a prehrali 4:5.

 

Vzájomná bilancia oboch krajín hovorí v prospech Estóncov. Stretli sme sa spolu sedemkrát a vo dvoch prípadoch sme zvíťazili, raz remizovali a štyri razy zaznamenali prehru. Na MS sme sa stretli trikrát. V roku 2012 sme vo Švajčiarsku remizovali 4:4, no o dva roky neskôr vo Švédsku nás zajtrajší súper porazil v osemfinále 7:2. Tretí a doteraz posledný duel dopadol pre nás dobre a to v roku 2018 sme vyhrali 7:5 v zápase o deviate miesto. „Zajtrajší zápas proti Estónsku bude podobne náročný ako dnes proti Lotyšom, minimálne po fyzickej stránke. Bude to už náš siedmy a zároveň posledný duel na podujatí, preto si musíme hlavne oddýchnuť a zregenerovať, aby sme odchádzali domov víťazne,“ povedal slovenský reprezentant Ladislav Mirt.

 

Dnešný súboj s Lotyšmi bol veľmi náročný, no bude to zrejme aj o psychike. „Prehru s Lotyšskom musíme zahodiť čo najskôr za hlavu a do zajtrajšieho zápasu nastúpime samozrejme s cieľom zvíťaziť. Budeme sa snažiť hrať našu hru a myslím si, že keď dodržíme všetko ako máme, budeme sa radovať z výhry,“ povedal Jakub Grich.

 

Zápas SLOVENSKO – Estónsko môžete od 9.00 h sledovať na Arena Sport1.



Odoberajte newsletter