Slováci deklasovali domáci tím Poľska 9:1!

Výborné výkony slovenskej reprezentácie mužov na turnaji Polish Open pokračujú ďalej. Po včerajšej tesnej prehre 4:5 s favorizovanými Švajčiarmi si Slováci poradili s domácim Poľskom, ktoré s prehľadom zdolali 9:1. 

 

Slováci začali presne tak, ako tréner Radomír Mrázek pred turnajom avizoval a teda v držaní lopty, nátlakovej a útočnej hre s množstvom vytvorených šancí. Rýchlemu florbalu Poliaci odolávali, no pod tlakom našich nemali čas na založenie útoku, čo bolo cieľom tohto zápasu. Škoda, že sa chlapcom nedarilo trafiť do čierneho. Pod tlakom sa robia chyby a domáci jednu spravili. Dlho avizované vylúčenie Slováci so šiestimi hráčmi napokon pretavili na vedúci gól o ktorý sa postaral Lukáš Řezanina. Poliaci sa ani nestihli spamätať a Matúš Gajdoš rozvlnil ich sieť po druhý raz. Naši súperi aj vo zvyšnom priebehu často nevedeli kam skôr skočiť a výsledkom bol tretí gól v ich bránke z florbalky Gajdoša po druhej nezištnej prihrávke Tomáša Kvasnicu. Poliaci tak po prvej siréne mali o čom premýšľať.

 

Zaujímavosťou tohto stretnutia bolo, že ho rozhodovala slovenská dvojica Roman Sklenica – Tomáš Beňo, ktorí po prvý raz v zápase museli siahnuť po vylúčení domáceho hráča počas prvej minúty druhej časti. Slováci však výhodu o jedného hráča nevyužili. Čo nevyšlo v presilovke, vyšlo po perfektnom protiútoku, ktorý úspešne zakončil v 25. minúte Lukáš Ujhelyi. Minútu pred koncom sa dočkali početnej výhody aj domáci Poliaci, no zvyšok presilovky si preniesli do tretej tretiny.

 

Začiatok tretieho dejstva nám nevyšiel, pretože po faule vo vyloženej šanci rozhodcovia nariadili proti našim trestné strieľanie, ktoré využil Wojciech Malajka a znížil na 1:4 z pohľadu Poliakov. Slovenský tím to nerozhodilo a na 5:1 zvýšil Ronald Gašparík. Následnú presilovku 5 na 4 zužitkoval na šiesty gól Michal Miške. Zverenci trénera Jana Holovku tušili, že dnes už na víťazstvo nesiahnu... Radosť pozerať na hru Slovenska, pretože do konca zápasu ešte po výborných kombináciách z prvej zavesili Miške a Filip Čonka-Skyba a opäť Miške, ktorý zaznamenal hetrik. V závere si Poliaci pri vylúčení Miškeho skúšali hru bez brankára v počte 6 na 4, no nič sme im nedovolili. Konečný výsledok 9:1 je vynikajúci.

 

Poľsko – SLOVENSKO 1:9 (0:3, 0:1, 1:5)



Odoberajte newsletter