Slováci poznajú rozpis zápasov kvalifikácie mužov v Taliansku

Kvalifikácia o postup na majstrovstvá sveta 2022, ktorá sa okrem iného uskutoční začiatkom februára budúceho roku v talianskom meste Lignano Sabbiadoro, pozná svoj rozpis zápasov. V EUR3 – skupina F si slovenská reprezentácia mužov postupne zahrá proti Pobrežiu Slonoviny, Rakúsku a Nemecku. Medzinárodná florbalová federácia (IFF) skúša upravený formát podujatia ako súčasť testovania budúcnosti florbalu.

 

Kvalifikačné zápasy sa budú hrať 3 x 15 minút, podobne ako na svetových hrách v roku 2017 a na ženských majstrovstvách sveta junioriek 2020 v jednej zo skupín. Navyše, tímy budú mať povolených na zápase maximálne 17 hráčov a 5 funkcionárov.

 

Výkonný výbor IFF rozhodol, že kvalifikácia mužov bude zahrnutá do tohto testovania na rok 2022. Aktualizovaný plán testovania bude predložený valnému zhromaždeniu IFF na schválenie v decembri. Okrem toho budú členské asociácie požiadané, aby určili ďalšie medzinárodné podujatia, napríklad 6NFC, ktoré by podľa nich mohli byť vybrané na testovanie. „Keďže sa kvalifikácie zúčastňuje toľko tímov, je to skvelá príležitosť, aby sa do testovania zapojil oveľa väčší počet členských asociácií. Spätná väzba, ktorú zhromaždíme od účastníkov akcie, bude pri procese kontroly veľmi prospešná. Hráči, tréneri, rozhodcovia, organizátori podujatí a diváci budú mať možnosť vyskúšať si upravený formát na vlastnej koži,“ čo je podľa Sarah Mitchell, manažérky IFF, veľkým plusom.

 

Podrobný rozpis zápasov kvalifikácie EUR3 nájdete TU



Odoberajte newsletter