Slováci stupňovaným výkonom zariadili víťazstvo nad Nemeckom

Slovenská reprezentácia mužov sa v premiérovom zápase turnaja 6 Nations Floorball Challenge v Trenčíne musela pracne prepracovať k tesnému víťazstvu 7:6 nad Nemeckom, ktoré sa nerodilo ľahko.

 

Nemci zavítali na Slovensko dobre pripravení a tak sa úvodná tretina niesla vo vyrovnanom duchu. Šance sa striedali na oboch stranách a hra mala svižné tempo. Prvého gólu sa fanúšikovia dočkali na začiatku šiestej minúty a vedenia sa ujali Nemci. Ďalších viac než desať minút sa strelci oboch tímov nedokázali presadiť až konečne prišla vytúžená presná strela z florbalky Ladislava Gála a Slovensko vyrovnalo.

 

Nemci svoj kvalitný výkon najmä počas prvej polovice druhej tretiny vylepšili aj gólmi. Stačilo im len sedem minút a z nerozhodného skóre bol trojgólový náskok. Našťastie sa strelecky prebrali aj naši chlapci. Najskôr nás nakopla presilovka, ktorú nekompromisne potrestal Michal Dudovič a v poslednej minúte znížil na rozdiel jedného gólu Michal Miške.

 

Prebudení Slováci nadviazali na záver druhej časti a konečne začali strieľať góly. Na tri trefy do čierneho potrebovali zverenci Radomíra Mrázka len štyri minúty. Najskôr vyrovnal Ladislav Mirt po ňom nás po prvý raz v zápase dostal do vedenia Martin Kubovič a na rozdiel dvoch gólov v prospech Slovenska zvýšil Ronald Gašparík. Keď Matúš Gajdoš zavesiel siedmy gól nikoho nenapadlo, že naši súperi ešte spravia drámu. Najskôr znížili na 5:7 a počas hry bez brankára dokonca na rozdiel jedného gólu, no jedinú sekundu pred koncom, čo im už na prípadnú remízu nepostačovalo.

 

Hlasy po zápase:

Radomír Mrázek (tréner Slovenska): „Je potrebné sa na to pozrieť z dvoch uhlov pohľadu. Prvá vec je skutočnosť, že sme zápas vyhrali a otočili z nepriaznivého skóre čiže z tohto pohľadu môžeme byť spokojní, ale len asi na tri percentá. Hra, ktorú sa učíme predvádzať nám ale dnes takmer vôbec nešla a musíme sa zlepšiť.“ 

Ladislav Gál (najlepší hráč zápasu, Slovensko): „Z konečného výsledku máme dobrý pocit, no trochu nám ušiel začiatok, pretože Nemci na nás trochu sebavedomo vybehli, čo sme nečakali. Neskôr súper odišiel kondične a my sme pridali a otočili zápas na našu stranu.“
 

SLOVENSKO – Nemecko 7:6 (1:1, 2:3, 4:2)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter