SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič blízko k postupu, Vítkovice získali Prezidentský pohár

SV Wiler-Ersigen s Michalom Dudovičom sa cez víkend dvoma víťazstvami výrazne priblížil k postupu do semifinále play-off švajčiarskej NLA. Prezidentský pohár za prvenstvo v základnej časti českej extraligy žien v predstihu získali Vítkovice (Alžbeta Ďuríková, Denisa Ferenčíková, Lenka Lenčéšová, Michaela Šponiarová), ktoré v sobotňajšom derby zdolali Ostravu.

 

SV Wiler-Ersigen prehrával vo štvrťfinálovej sérii play-off najvyššej švajčiarskej súťaže so Zugom 1:2, no dvoma víkendovými víťazstvami otočil stav vo svoj prospech, a už iba jeden triumf ho delí od postupu do ďalšieho kola vyraďovacej fázy. Wiler v sobotu vyhral presvedčivo 7:2, jedným gólom prispel aj náš útočník Michal Dudovič. Na nedeľňajšom úspechu s výsledkom 5:2 sa už najlepší strelec základnej časti NLA bodovo nepodieľal.

 

Prezidentský pohár za celkové prvenstvo v základnej časti českej extraligy žien si v predstihu vybojovali Vítkovice, ktoré v sobotu ovládli druhýkrát v krátkom čase mestské derby a Ostravu zdolali 9:6. Jeden gól a asistenciu si do štatistík pripísala Michaela Šponiarová, gólovú prihrávku dosiahla aj Denisa Ferenčíková. V drese zdolaného tímu sa strelecky presadila Paulína Hudáková

 

Vítkovice vyhrali aj o deň neskôr, Mladú Boleslav zdolali vysoko 17:3. Šponiarová získala štyri body (2+2), Ferenčíková dva (1+1) a Ďuríková jeden (1+0). Michaela Šponiarová stále atakuje najvyššie priečky v osobných hodnoteniach, v počte strelených gólov je s tridsiatimi zásahmi na delenom prvom mieste, v tabuľke produktivity jej s 51 bodmi patrí druhá priečka a v počte asistencií je tretia (22).

 

Počas druhého víkendového dňa dostala v bránke Ostravy príležitosť Jana Dupčáková. Slovenská reprezentantka pri triumfe 13:0 nad domácim Olomoucom kryla 26 striel hráčok súpera.    
 



Odoberajte newsletter