SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič pri návrate skóroval, v Česku sa našim darilo

Slovenský útočník Michal Dudovič pri reštarte švajčiarskej najvyššej súťaže okamžite potvrdil svoje kvality a hneď v prvom zápase tímu SV Wiler-Ersigen skóroval a pridal aj asistenciu. Úspešné dni majú za sebou aj krajania v českej superlige. Strelecky sa presadili Ujhelyi, Tomčo, Slezák a Čonka-Skyba. Do zápasového rytmu sa vrátil reprezentačný kapitán Michal Pažák.

 

Zápasy švajčiarskej NLA sa hrali prvýkrát od 23. októbra, keď súťaž prerušili. Najlepší slovenský florbalista uplynulých dvoch rokov Michal Dudovič bol ústrednou postavou pri návrate Wileru. Najprv v 25. min otvoril skóre duelu proti Grasshopper Club Zürich a v úvode tretej tretiny si pripísal asistenciu pri zásahu na 2:1. Ani dva body reprezentanta SR však lídrovi tabuľky na víťazstvo nestačili, hostia vyhrali 3:2 po predĺžení.

 

Úspešne si počínali aj slovenský florbalisti v Česku. Najproduktívnejší krajan v superlige Lukáš Ujhelyi v sobotu prispel gólom na priebežných 3:4 k víťazstvu Sparty Praha nad Libercom. O deň neskôr dal o sebe vedieť ešte viac. Na triumfe 9:6 nad Tatranom Střešovice sa podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou. Na prvý zásah v pätnástej minúte (3:0) mu prihral reprezentačný kapitán Michal Pažák, ktorý sa v zostave pražského tímu objavil po dlhšej dobe.

 

Na listinu strelcov sa počas prvého víkendového dňa zapísal Ivan Tomčo z Bohemians. V druhej tretine znížil priebežný stav zápasu s Pardubicami na 5:8. Hráči „Bohemky“ napokon dokázali v prestrelke uspieť 11:10 po predĺžení.

 

Gól Reného Slezáka v šiestej minúte nepriviedol Hattrick Brno k trom bodom v sobotňajšom meraní síl s Black Angels. Hostia vyhrali 5:3.

 

V nedeľu sa dostal ku slovu Filip Čonka-Skyba. Jeho Vítkovice vyhrali v Pardubiciach 14:7 a slovenský útočník strelil jeden gól a pripísal si aj dve asistencie. Dobrú formu potvrdil pri pondelňajšom triumfe 8:3 nad Střešovicami, keď otvoril skóre stretnutia.



Odoberajte newsletter