SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič s hetrikom, Vítkovice vstúpili do play-off suverénne

Michal Dudovič včera v semifinále švajčiarskej NLA strelil hetrik a jeho SV Wiler-Ersigen delí už iba jedno víťazstvo od postupu do superfinále. V českej extralige žien sa začalo play-off, dvoma vysokými triumfmi do neho vkročili hráčky Vítkovíc.  Počas víkendu bodovali všetky štyri Slovenky, ktoré v ostravskom tíme pôsobia.

 

V sobotu SV Wiler-Ersigen stratil prvý semifinálový duel, Grasshopper Club Zürich vyhral na domácej palubovke 7:3. Za hostí si jednu asistenciu pripísal náš reprezentant Michal Dudovič, ktorý počas uplynulého týždňa predĺžil zmluvu so svojím klubom o ďalší rok. V nedeľu odchovanec ATU Košice otvoril skóre a strelil hetrik a výrazne sa tak podieľal na víťazstve 5:3, ktorým Wiler zvýšil stav semifinálovej série na 3:1 a už iba jeden úspešný duel ho delí od postupu do superfinále. Dudoviča vo štvrtom semifinálovom stretnutí vyhlásili za najlepšieho hráča domácich. V play-off zatiaľ nazbieral 13 bodov za 7 gólov a 6 asistencií a v tabuľke produktivity vyraďovacej fázy je na piatom mieste.

 

Play-off sa začalo už aj v českej extralige žien. Podľa očakávania do neho vstúpili Vítkovice rovnako suverénne, ako prešli základnou časťou. Ešte pred prvým zápasom si prevzali Prezidentský pohár za prvenstvo v základnej časti. Po dvoch štvrťfinálových dueloch vedú nad Olomoucom 2:0 vďaka výsledkom 17:4 a 11:0. V sobotu sa do bodovania zapísali všetky štyri Slovenky, ktoré si obliekajú dres Vítkovíc. Tri asistencie dosiahla Michaela Šponiarová, jedným presným zásahom sa prezentovala Lenka Lenčéšová a po góle a asistencii pridali kapitánka Denisa Ferenčíková i Alžbeta Ďuríková. Počas druhého víkendového dňa získala Šponiarová dva body za presný zásah a asistenciu, jednu účinnú prihrávku mala na konte Ďuríková.

 

Rovnako 2:0 vedie vo štvrťfinálovej sérii aj Chodov, nad Bohemians zvíťazil 10:2 a 8:2. V sobotu si jednu asistenciu v drese úspešnejšieho tímu pripísala Kristína Belicová. Dvoma triumfmi vstúpila do play-off aj Ostrava. Nad Panthers Praha najprv zvíťazila 4:2 a počas druhého víkendového dňa 8:1. V nedeľu bola v bránke Ostravy reprezentantka SR Jana Dupčáková, jedným presným zásahom a gólovou prihrávkou sa na víťazstve podieľala Paulína Hudáková a jednu asistenciu pridala aj jej sestra Kristína.



Odoberajte newsletter