SLOVÁCI V ZAHRANIČÍ: Dudovič sa blysol štyrmi asistenciami, Nehila 2+1

Ďalší individuálne vydarený víkend má za sebou slovenský útočník Michal Dudovič, ktorý sa v zápase švajčiarskej najvyššej súťaže NLA blysol štyrmi asistenciami. Troma bodmi obohatil svoje konto v českej superlige Peter Nehila. "Do čierneho" sa trafil aj Ivan Tomčo.

 

Michal Dudovič patril medzi hlavných aktérov prestrelky v zápase SV Wiler-Ersigen na palubovke Churu. Slovenský reprezentant si pripísal až štyri asistencie, keď na jeden gól prihral Savonenovi a Mendelinovi, dvakrát asistoval pri presných zásahoch Pylsyho. Ani jeho výkon však neodvrátil prvú prehru Wileru v riadnom hracom čase v tejto sezóne, Chur zvíťazil 10:7. Dudovičov tím tak prišiel o pozíciu na čele tabuľky NLA, zároveň má však o jeden duel menej ako nový líder Grasshopper Zürich.

 

Napriek odkladom stretnutí spôsobených koronavírusom pokračovala česká najvyššia súťaž mužov. V sobotu sa nepresadil ani jeden slovenský florbalista, nedeľa bola z pohľadu krajanov úspešnejšia. Siedmy gól v ročníku strelil Ivan Tomčo pri prehre Bohemians s Mladou Boleslavou 1:7. Osemnásťročný útočník sa s jedenástimi bodmi dostal už na priebežné druhé miesto v individuálnom hodnotení Slovákov v superlige za suverénneho Lukáša Ujhelyiho (24 bodov) zo Sparty Praha.

 

Dva presné zásahy a jednu asistenciu dosiahol Peter Nehila, ani jeho tím sa však z víťazstva netešil. Otrkovice prehrali na palubovke TJ Sokol Královské Vinohrady 4:9 a v tabuľke sú na poslednom mieste. Pre nášho útočníka to bol vôbec prvý trojbodový zápis v tejto sezóne, gól strelil po trojzápasovej odmlke.

 



Odoberajte newsletter